Foto:

Domijn krijgt met Wilma Van Ingen 'n echte wooncorporatiebestuurder

  Zakelijk

Wilma van Ingen is per 1 januari 2019 de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Domijn in Enschede. Van Ingen volgt Jan Salverda op, die na 12 jaar inzet zijn taken overdraagt.

Losser - Wilma van Ingen maakt bewust de overstap naar een maatschappelijke organisatie: "Ik loop warm voor Domijn én deze sector omdat het werk van de corporaties ertoe doet. Voor huidige en toekomstige bewoners, voor de wijken en dus voor de samenleving. En daar wil ik heel graag een steentje aan bijdragen."

Voor huidige directeur-bestuurder Jan Salverda werd het na drie termijnen van vier jaar tijd voor verandering. "Vooral de laatste jaren heeft Domijn een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er staat een flexibele maar ook solide organisatie die klaar is voor de toekomst. En daar ben ik trots op. Ik geloof dat het goed is voor personen en organisaties om zich van tijd tot tijd te vernieuwen. En die tijd is nu aangebroken."

Domijn is erg blij met de komst van Wilma van Ingen. Arthur Burghouts, voorzitter van de Raad van Commissarissen licht toe: "Ze brengt veel bestuurservaring en een frisse blik met zich mee. Ze is oprecht geïnteresseerd in wat mensen drijft en wat er speelt én is een verbinder pur sang."

Van Ingen werkte als algemeen directeur bij KPN, Kamer van Koophandel Oost-Nederland en als bestuursvoorzitter bij Nysingh Advocaten en Notarissen. Ervaring in de corporatiesector deed ze op als vicevoorzitter in de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Borne.

Meer berichten