Iedereen is van harte welkom in Blokker Losser dat vanaf 17 september weer in handen is van Sjaak en Rita Muurlink.
Iedereen is van harte welkom in Blokker Losser dat vanaf 17 september weer in handen is van Sjaak en Rita Muurlink. (Foto: Debby Kok-Koehorst)

Sjaak Muurlink na 20 jaar terug in 'eigen' Blokker

  Zakelijk

Het heeft bijna 20 jaar geduurd, maar Sjaak Muurlink is terug in het Blokkerfiliaal in Losser. Op maandag 17 september opent hij weer de deuren van zijn geliefde winkel.

Losser – Het is een bijzondere geschiedenis: Sjaak Muurlink begon de Blokker in 1991 in Losser en hij verkocht het in 2000. In de tussenliggende jaren werkte hij hard aan in de retail in de Baltische landen. De Baltische keten blijft bestaan, maar Muurlink besloot om ook zijn eerste winkel terug te kopen, de Blokker in Losser. "Want we willen graag vaker in Losser zijn," vertellen hij en zijn vrouw Rita.

Muurlink noemt zichzelf een 'Blokkerfiel'. "Ik ben een echte retailman en Blokker past helemaal in mijn idee van ondernemen. Bovendien doet Blokker het tegenwoordig goed; de keten zit echt in de lift en ik heb vertrouwen in de zaak. Neemt niet weg dat ik natuurlijk mijn eigen ideeën meeneem naar Losser. Ik heb niet voor niets zoveel ervaring opgedaan de afgelopen jaren."

Muurlink bouwde een keten van vijftien discountwinkels op in Letland met de naam Superselection. "Maar in Losser begin ik natuurlijk weer opnieuw met ondernemen. Eerst maar eens aftasten wat de klanten leuk vinden en wat hier mogelijk is. Mijn idee van een goede Blokker: veel producten voor goede prijzen. Een mix van nuttige en leuke producten bovendien; ook hobby en gereedschap passen mijns inziens prima bij Blokker."

Muurlink heeft al leuke reacties gehad op zijn terugkomst van de Lossernaren. "Ze zijn allemaal blij dat Blokker in Losser blijft bestaan en iedereen begroet me heel hartelijk. Maandag 17 september is de officiële overnamedag. 's Ochtends nog de overdracht, 's middags gaan we open. Daarna ben ik twee weken lang in het filiaal aanwezig. Ik zou het leuk vinden om een heleboel Lossernaren te spreken in de zaak. Want dat is wat ik het liefst doe: zelf verkopen in de winkel. Na die twee weken is het weer heen en weer reizen, want de inkoop hoort er ook bij. Op zoek naar mooie handel voor Losser én de Baltische landen."

Meer berichten