Meer over het actuele clubprogramma en de projecten is te vinden op www.lionsclub-twente-muensterland.de.
Meer over het actuele clubprogramma en de projecten is te vinden op www.lionsclub-twente-muensterland.de.

Nieuwe naam voor Lions Club Losser-Gronau

  Zakelijk

De Lions Club Losser-Gronau heeft een nieuwe naam en gaat voortaan als Twente- Münsterland Double Mixed door het leven.

Losser - "Op dit moment heeft de serviceclub 22 Duitse en Nederlandse leden. Onze leden komen uit Twente en het westelijke Münsterland. Wij willen onze bijdrage aan de grensoverschrijdende samenwerking niet beperken tot Gronau en Losser," vertelt Michael Kersting, president van de Lions Club, over de redenen van deze stap, waarvoor inmiddels toestemming is verleend door de relevante commissies.

Waarvoor staat Double Mixed in de naam? "Dit is echt iets bijzonders onder de Lionsclubs en dat al sinds 1995. In onze Lionsclub zijn grensoverschrijdende leden uit de grensregio van Nederland en het Münsterland vertegenwoordigd. De tweede mix wijst er op dat de leden zowel dames als heren zijn," verklaart Charlotte Breitenbach, toekomstig president van de club, zelf Duitse en woonachtig in Nederland.

Naast sociale doelen ondersteunen de Lions ook culturele projecten en zetten zij zich in voor een goede verstandhouding tussen de buurlanden, tolerantie, humaniteit en scholing. Aandachtspunten zijn programma's voor de jeugd en de wereldwijde strijd tegen blindheid. De Lions-jeugdprogramma's zijn gericht op internationale jeugd- en scholierenuitwisseling, de preventieprogramma's Lions-Quest, Klasse 2000 en Kindergarten plus, Lions Young Ambassador, de vredesposterwedstrijd en de Lions jeugdmuziekprijs.

Double Mixed maakt deel uit van een organisatie van meer dan 430 Lions Clubs met 11.500 leden in Nederland en 50.000 in Duitsland.

Meer over het actuele clubprogramma en de projecten op www.lionsclub-twente-muensterland.de.

Meer berichten