Benieuwd naar de collectie van Wigger Mode? De modezaak is heel actief online en plaatst regelmatig foto’s en filmpjes.
Benieuwd naar de collectie van Wigger Mode? De modezaak is heel actief online en plaatst regelmatig foto’s en filmpjes.

Wigger zet mode in de spotlights

  Zakelijk

Wat gaan we dragen komend voorjaar? Inspiratie genoeg bij Wigger Mode, zowel in de winkel als online. Bij Wigger weten ze namelijk als geen ander hoe de collectie mooi in beeld gebracht kan worden.

Losser – De modezaak in het centrum van Losser biedt een vrolijk aanblik. In de etalage kleurrijke kleding, helemaal volgens de nieuwste trends. "Kleur mag weer," stelt Daphne Wigger. "En daar zijn de klanten heel enthousiast over. De collecties waren de laatste jaren wat rustiger en neutraler maar de kleuren zijn weer terug, net als de prints."

Wigger Mode is de modezaak van Paul en Josephien Wigger en hun dochter Daphne. Alle drie modeliefhebbers met een passie voor pasvormen en silhouetten. "Een goede pasvorm is het belangrijkst, daarna komt de vernieuwing. In beide steken we veel moeite en energie," aldus Paul.
Niet voor niets staat Wigger Mode bekend als de broekenspecialist; klanten komen van ver buiten Losser naar de modezaak voor een goed zittend model. "Het uitgangspunt: voor iedere vrouw moet een perfect zittende broek te vinden zijn, welk figuurtype dan ook."

Er zijn natuurlijk veel meer redenen om naar Wigger Mode te gaan. De Twentse gemoedelijkheid wordt opvallend vaak genoemd; het team kent de klanten bij naam. "Gemoedelijkheid, vertrouwen en eerlijkheid, dat is onze cultuur en dat stralen we graag uit. Niet verkopen om het verkopen maar om de klant blij te maken met een prachtige, goed zittende outfit. Daar doen we het voor," aldus vader en dochter. "Soms denken we bij het inkopen al aan bepaalde klanten. 'Dat stuk zou perfect voor haar zijn,' zeggen we dan. Ja, klantenbinding gaat ver," lachen ze.

De collectie wordt voortdurend aangevuld. Wie hier regelmatig binnenwandelt, ziet telkens nieuwe stukken. Volgers van Wigger Mode op sociale media zijn daar allang van op de hoogte: zij zien voortdurend updates van de collectie. "We houden regelmatig fotoshoots. De modellen tonen de kledingstukken met het dorp als decor," legt Paul uit. "Een mooie manier om de mix van merken te laten zien. Want de merken die we voeren, zijn allemaal te combineren. Dat zie je niet als je alleen promofoto's van de merken publiceert; dat zie je pas als de merken samenkomen in een outfit."

Wigger Mode houdt regelmatig evenementen. Op 22 april is er bijvoorbeeld een petit brunch. Mannequins tonen de mode terwijl de bezoekers worden getrakteerd op een brunch. Vorig jaar een groot succes; dit jaar op herhaling.

Maar eerst is er de Expressodag op donderdag 8 maart, een dag die helemaal in het teken van het Nederlandse modemerk Expresso staat. "Echt een merk voor Wigger Mode met mooie pasvormen en veel verschillende collecties, van zakelijk tot casual. Dankzij de thema's van Expresso zijn al die collecties heel mooi te combineren. Een aanrader," beveelt Daphne aan.

Van 18.00 tot 21.00 uur is er een styliste van Expresso in de winkel voor persoonlijk advies en er zijn modeshows waarbij wordt verteld over de combinaties en achtergrond van het merk.

60 jaar Wigger Mode

Wigger Mode werd in september 1958 gestart door de ouders van Paul Wigger. In september bestaat de modezaak dus 60 jaar. "Er is veel veranderd sinds die tijd. Toen werd een klant meteen in een pak gehesen; tegenwoordig kan iedereen rustig rondkijken voordat we ze aanspreken. Ook de presentatie is heel anders. Maar de service is niet veranderd hoor," besluit Paul lachend.

Meer berichten