Voor de laatste keer werd gejudood in de Fakkel. Vanaf januari is Judo Losser gevestigd bij MAN.
Voor de laatste keer werd gejudood in de Fakkel. Vanaf januari is Judo Losser gevestigd bij MAN. (Foto: )

Laatste judotoernooi in de Fakkel

  Sport

Losser – Vijftig judoka's waren actief in sporthal de Fakkel op twee wedstrijdmatten in de onderlinge toernooicyclus spettertoernooien. Het was de laatste keer in de Fakkel; vanaf januari vindt Judo Losser onderdak in het Open Clubhuis van Stichting MAN waar het kan beschikken over een eigen DOJO.

De organisatie was in handen van de DojoWedstrijdCommissie. De commissie pakte onder leiding van Sjoerd Manders flink uit. "Vier keer per jaar bezorgen we beginnende judoka van Judo Losser een leuke en leerzame ochtend en brengen we ze op een speelse en ontspannen manier in aanraking met judo als wedstrijdsport" aldus Manders namens de DWC. "Vandaag waren de allerjongsten (bijna vier jaar) nog het leukst om te zien. Onbevangen en speels gingen ze de mat op"
De wedstrijdjes zijn een eerste opmaat naar de Judocompetitie van het Oosten waar de krachten gemeten worden met judoka's van andere clubs in Twente. Bij de beginnende berenjudoka's is het nog spelen en rollebollen maar op de andere wedstrijdmat wordt op het scherpst van de snede gestreden om waza-ari's en Ippons. Hier kun je de invloed van de wekelijkse wedstrijdtraining en de vele gedraaide toernooien duidelijk zien.
Aan het eind van de morgen was er voor iedere deelnemer een gouden medaille want 'meedoen is belangrijker dan winnen en daarom voor jullie allemaal een eerste prijs.' Daarna werden de vaantjes en bijbehorende diploma's uitgereikt.
Jennifer Westenbroek reikte witte vaantjes uit aan Coen Bathoorn, Filipi Kuijpers, Huub van der Woning, Niek Agten, Rune Quinten en Sem van den Berg. Gele vaantjes waren er voor Floris Zwolle, Linde Bathoorn en Nick Kwekkeboom. Voor het behalen van 300 punten kregen Finn Timmers, Jelte Schulten, Pien Vreriks en Sven Hobbelink een oranje vaantje.

Meer berichten