Jennifer en Esmee kregen hun diploma DOJO-assistent uitgereikt, iets waar ook de vereniging heel blij mee is.
Jennifer en Esmee kregen hun diploma DOJO-assistent uitgereikt, iets waar ook de vereniging heel blij mee is. (Foto: )

'Zulke vrijwilligers zijn de toekomst van Judo Losser'

  Sport

Jennifer Westenbroek en Esmee Jochem hebben hun diploma DOJO-assistent ontvangen.

Losser - Sinterklaas noemde het fantastisch dat zij waren toegetreden tot de commissie met inmiddels veertien jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar. "Jullie zijn de toekomst voor een bloeiende vereniging," aldus de goedheiligman.

Het bestuur van Judo Losser constateerde bij het opstellen van het beleidsplan dat een van de speerpunt de opleiding van nieuw kader zou moeten zijn. Inmiddels zijn veel jongeren opgeleid via Judobond Nederland waardoor er de nodige handen voor de organisatie van wedstrijden en activiteiten zijn bijgekomen.

Na een jaar waarin diverse praktijkopdrachten werden uitgevoerd en beschreven in het BPV-dossier, volgde de beloning in de vorm van het felbegeerde diploma. Secretaris Eelke Douma sprak ze toe: "Voor elke verenging is het belangrijk om enthousiaste vrijwilligers te hebben die het voor de leden mogelijk maken om voor een redelijk tarief te kunnen sporten. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat we nu opnieuw twee nieuwe vrijwilligers kunnen toevoegen aan ons kader zodat de judosport ook in de toekomst in Losser beoefend kan worden."
Applaus voor Esmee en Jennifer.

Vanuit het bondsbestuur van de judobond heeft kaderontwikkeling hoge prioriteit. Het diploma dojo-assistent is de eerste stap in het opleidingsprogramma van de bond. Judo Losser pakt dit goed op door jaarlijks twee tot zes jongeren op te leiden.

Meer berichten