De judoka's van Judo Losser maakten het de tegenstanders in Rijssen erg moeilijk. Zo was het Sven Hobbelink die wist te winnen.
De judoka's van Judo Losser maakten het de tegenstanders in Rijssen erg moeilijk. Zo was het Sven Hobbelink die wist te winnen. (Foto: )

Judoka Sven Hobbelink pakt de eerste plek

  Sport

Losser - Voor een nieuwe ronde van de judocompetitie van het Oosten waren de judoka's van Judo Losser op bezoek in Rijssen.

In het eerste blok deden er liefst zeven judoka's vanuit Losser mee. Zo werd Sven Hobbelink met sterk judo eerste in zijn poule. In de andere poules werd Liam Mulder knap tweede door aanvallend te judoën. Ook Mischa Munsterman stond sterk te judoën en werd derde in zijn poule.

De andere judoka's zaten met elkaar in een grote poule. Hier eindigde Nils Huisman op de tweede plaats. Een derde plaats was er voor Nick Kwekkeboom. Kay Speerstra behaalde de vierde plaats gevolgd door Gerben Snippers met een vijfde plaats.

Na het optellen van de punten kreeg een aantal judoka's nog een diploma. Zo behaalde Kay Speerstra een diploma van 100 punten, Mischa Munsterman ging met een diploma van 200 punten naar huis, Sven Hobbelink kreeg een diploma van 500 punten en als laatste werd een diploma van 600 punten overhandigd aan Nils Huisman.

In het tweede blok van het toernooi kwamen er twee judoka's in actie. Zo werd Mick Driezen knap eerste in zijn poule. Na een lange herstelperiode van zijn gebroken arm kwam Mick overtuigend terug. Ook Max Faasen was sterk aan het judoën, maar moest zijn meerdere erkennen in enkele tegenstanders en behaalde een vierde plaats.

Aan het einde van het toernooi werden de punten weer bij elkaar geteld en werd Mick Driezen beloond met een diploma van 400 punten en Max Faasen met een diploma van 500 punten.

Meer berichten