Lesley Smit op weg naar de zege in de Dinkelloop. Foto: Peter Wrekenhorst
Lesley Smit op weg naar de zege in de Dinkelloop. Foto: Peter Wrekenhorst (Foto: )

Iphitos blikt terug op topeditie Dinkelloop

  Sport

De Dinkelloop van Iphitos telt mee voor de Twentse Cross Competitie en dat scheelt in de deelname. "De opkomst was meer dan vierhonderd lopers, super!'', zegt Merlinn van Nieuwkuijk van Iphitos. Caimin Stevens uit Enschede won de 10 kilometer in een toptijd van 36.51. De Enschedese Lesley Smit was de snelste bij de vrouwen in 38.57.

Losser – In totaal waren er 225 voorinschrijvers voor de Twentse Cross Competitie die uit zes crosslopen bestaat. De Dinkelloop was zondag de eerste. "Het trekt zeker meer lopers'', zegt Merlinn van Nieuwkuijk. "Voor elke klassering krijg je punten. Je moet minimaal aan vier lopen meedoen. Doe je er meer, dan tellen de beste vier klasseringen.''

Grote meevaller was het weer. "Mazzel'', zegt Van Nieuwkuijk. "Tijdens de opbouw regende het en toen we gingen opruimen regende het weer. Maar tijdens het lopen was het droog. Het was echt een prachtige topeditie.''

Caimin Stevens uit Enschede was op de 10 kilometer een klasse apart. Zijn tijd, 36.51, betekent een gemiddelde snelheid van 16,3 kilometer per uur, rekent Van Nieuwkuijk voor. "Echt top op dit zware parcours.'' Na Stevens werd Wouter Doesburg van LAAC tweede in 38.43 voor nummer drie Casper Koelma uit Hengelo (38.35). Raymond zeeman uit Losser liep een tijd van 41.48. Roel Tijdhof uit Losser noteerde 42.47.

Ook de winst van Lesley Smit uit Enschede maakte indruk. "Ze is er een tijdje uit geweest en ze wilde kijken hoe sterk ze was'', zegt Van Nieuwkuijk. "Nou, ze was dik tevreden.'' Na Smit finishte Eline Vollenbroek uit Losser als tweede in 45.15.

Op de 5 kilometer snelde Niels te Pas naar de zege. Zijn tijd was 16.55. "Onmeunig snel'', zegt Van Nieuwkuijk. "Gemiddeld 17,7 kilometer per uur, knoepenshard.'' Mark Vlutters van Iphitos liep 19.06.

Bij de vrouwen was Gemma Frances van Tion de snelste op de 5 kilometer in 20.49. "Wat opviel was dat er veel snelle lopers van buiten de regio meededen. Het was echt een sterk deelnemersveld'', zegt Van Nieuwkuijk.

De G-lopers van Iphitos waren ook van de partij. "Onze Road Runners liepen de 2,5 of de 5 kilometer. Het is een groep die groeit. Je ziet ze zelf ook groeien en trots zijn. Het is een genot om naar te kijken.''

Nieuw dit jaar was de aanwezigheid van Outdoor Challenge dat een vijf meter hoge hindernis had ingebouwd om de survivallopers te pleasen. "We vonden het heel leuk'', zegt Van Nieuwkuijk. "De survival runners er ook bij, dat past wel. Het is zeker voor herhaling vatbaar.''

Bij de junioren A liep Maikel Bloemen van Iphitos 24.02 op de 5 kilometer. Bij de junioren D werd Lars van Kampen van Iphitos tweede op de 1,5 kilometer in 6.10.

Tweede cross

De tweede cross van de competitie is op 25 november, de Bovenbergcross van AV Goor. De andere crossen zijn in Eibergen (16 december), Almelo (31 december), Enschede (6 januari) en Oldenzaal (20 januari).

Meer berichten