Foto:

AV Iphitos klaar voor Dinkelloop

  Sport

De Dinkelloop van AV Iphitos vindt plaats op zondag 11 november. Het is een natuurlijke cross door het bos- en natuurgebied De Zandbergen in Losser.

Losser - ''Er kan volledig onverhard gelopen worden'', zo laat de vereniging weten. ''Er zit een oversteek over een zandvlakte in de cross en wat pittige korte heuveltjes. Men loopt ook langs een tak van het riviertje de Dinkel.''

De lopers kunnen kiezen uit 5 en 10 kilometer. Voor de jeugdlopers is er een 2,5 en 1,5 kilometer en de kleinste deelnemers leggen een afstand van 1 kilometer in de Zandbergen af.

Inschrijven

Voorinschrijven kan tot en met 7 november via www.av-iphitos.nl of www.inschrijven.nl.
Na-inschrijving voor alle afstanden kan op zondag 11 november vanaf 9.00 uur tot uiterlijk 30 minuten voor de start in het Zaandhoes.

Het natuurgebied De Zandbergen is gelegen aan de Ravenhorsterweg en Grensweg in Losser. Het Zaandhoes is lopend te bereiken vanaf de Grensweg.

De starttijden van de wedstrijden zijn als volgt:
10.30 uur 10 kilometer.
11.45 uur 5 kilometer.
12.30 uur 2,5 kilometer.
12.50 uur 1,5 kilometer.
13.15 uur 1 kilometer (pupillen A).
13.25 uur 1 kilometer (pupillen B/C).
Op het terrein is kleedruimte en douchegelegenheid aanwezig.

AV Iphitos: ''De cross is geschikt voor iedereen; wedstrijdlopers wie hun krachten onderling willen meten en recreatieve lopers wie zichzelf uitdagen. Hiervoor geldt ook de olympische gedachte 'meedoen is belangrijker dan winnen'.'' Na afloop kan men genieten van de gezelligheid rondom het Zaandhoes en zich verwennen met een zelfgebakken taart door de leden van AV-Iphitos.

Afgelopen zaterdag vond onder aanvoering van looplegende Marti ten Kate een speciale clinic plaats, als voorbereiding voor de eerste crosswedstrijd van zondag.

Meer berichten