De jubilarissen van AJc'96 bijeen, met voorzitter De Vries. Tom Droste ontbreekt.
De jubilarissen van AJc'96 bijeen, met voorzitter De Vries. Tom Droste ontbreekt. (Foto: )

AJc'96 heeft de wind stevig in de zeilen

  Sport

Het eerste elftal van AJc'96 won zaterdag met 0-4 bij Sportlust in Glanerbrug. De ploeg van trainer Erik Hellegers is de trotse koploper in de vierde klasse F op de zaterdag met de maximale score: 18 punten uit 6 wedstrijden. Maar ook vanuit de bestuurskamer gaat het crescendo met de club. Bij de algemene ledenvergadering werden goede financiële cijfers overlegd én gezonde plannen voor de toekomst.

Losser – Bij de algemene ledenvergadering van afgelopen donderdag presenteerde de club 'gezonde cijfers', zoals communicatieman Marcel Jonker het noemt. Ook kwamen er plannen op tafel met betrekking tot de aanwas van jeugdleden. Nieuw is ook een kledingfonds dat er voor moet zorgen dat alle teams in het volgende seizoen in nieuwe tenues spelen. "Het design van de tenues gaat veranderen'', zegt Jonker. "Het wordt later in het seizoen gepresenteerd aan de leden. Er is dan sprake van een aantal varianten en de jeugdleden zullen een belangrijke rol spelen in de keuze van de nieuwe tenues.''

Volgens voorzitter Robert de Vries staat AJc er goed op. "We zijn tevreden met de resultaten, financieel staan we er op dit moment goed voor. De plannen die we hebben gepresenteerd met betrekking tot de aanwas van jeugdleden maken deel uit van een groter plan dat AJc een gezonde toekomst moet opleveren. Al met al zijn we op de goede weg en zullen we ook de kantine nog eens voorzien van een update. Vorig jaar is bijvoorbeeld de gehele kantine geschilderd en zijn de bestuurskamers nieuw leven ingeblazen. We gaan nu aan de slag met de verdere inrichting.''

De keuze voor een kledingfonds was eigenlijk logisch, vindt de preses. "Niet alleen uit financieel oogpunt, maar vooral ook vanuit een logistieke gedachte. We spelen nu ruim twintig jaar in hetzelfde tenue. Pasvormen veranderen, en dat is in onze huidige setting niet te veranderen. We worden nu veel flexibeler in de aanschaf van kleding en dat gaat enorm schelen, op allerlei fronten. We hebben besloten de jeugdleden een belangrijke rol te laten spelen bij de keuze van de nieuwe tenues, uiteraard in de bestaande clubkleuren. Een fusieclub als AJc'96 kent altijd emoties bij kleuren uit het verleden. Dat respecteren we ook. De jeugd heeft dat sentiment echter niet. Wat zij wel hebben is de toekomst en dat is veel belangrijker. Een toekomst die er goed uitziet. Ons eerste elftal doet het uitstekend. We zien steeds meer bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt door naar het zaterdagvoetbal te verhuizen. Het sportcomplex is inmiddels rookvrij en we zijn recent ook begonnen met een 'gezonde voeding' project in de kantine'', aldus De Vries.

Tijdens de vergadering was er nog meer positiefs te melden, want het aantal jubilarissen lag op twaalf. Meine Bakker (60 jaar lid), Wim Blaauwbroek, Willy van Essen, Horst Langer (alle drie 50), Henk de Munnink, Bertie Eulderink, Kas de Vries, Harry Pots (40) en Tom Droste, Martijn Scheffer, Frank Pots en Kevin de Ram (25) werden gehuldigd.

Meer berichten