Een goede pot biljarten zien? Kom dan binnenkort naar B.V. Pomerans.
Een goede pot biljarten zien? Kom dan binnenkort naar B.V. Pomerans. (Foto: )

Districtfinale libre bij jubilerend Pomerans

  Sport

Bij Café Heidemann in Losser wordt van vrijdag 2 tot en met 4 november de districtsfinale 4de klasse libre gespeeld.

Losser - De organisatie is in handen van de B.V. Pomerans die deze activiteit ziet als een onderdeel in het kader van haar 90-jarig bestaan. Pomerans is opgericht in 1928. ''In het café van Gerrit Jan Schorfhaar aan de Gronausestraat in Losser werd natuurlijk ook veel gekaart'', zo staat te lezen. ''Een gezelligheidsclubje, bestaande uit de heren Berend Nijenhuis, Herman Brilman en Herman Nusmeijer vond dat er naast het kaarten ook tijd moest vrij gemaakt worden werd voor een serieuze vorm van biljarten. Hiermee werd de basis gelegd voor wat nu de biljartvereniging Pomerans is en die onder de naam Krijt op Tijd zijn eerste stappen zette in de georganiseerde biljartwereld.''

Districtsfinale

De eerste wedstrijden van de districtsfinale vinden plaats op de vrijdag vanaf 19.00 uur en voor de zaterdag en de zondag vanaf 11.00 's morgens. De finalisten die hieraan deelnemen vertegenwoordigen hun eigen vereniging die zijn aangesloten bij het District Twente.

De winnaar van deze finale zal zich plaatsen voor de gewestelijke finale die gespeeld zal worden van 30 november tot en met 2 december in Overdinkel.

De avond is voor iedereen toegankelijk en de entree is gratis.

Wie meer wil weten over B.V. Pomerans kan eens kijken op hun website. Het adres daarvan is www.pomerans1928.nl.

Meer berichten