Hoogtemeters, singeltracks en pittige klimmetjes: een gemakkelijke tocht is de Helletocht niet. Maar dat is nou juist de uitdaging.
Hoogtemeters, singeltracks en pittige klimmetjes: een gemakkelijke tocht is de Helletocht niet. Maar dat is nou juist de uitdaging. (Foto: )

Wielerclub De Lutte zorgt voor uitdagend parcours Helletocht

  Sport

De Helletocht wordt op zondag 11 november weer verreden en de toertocht voor ATB'ers doet zijn naam alle eer aan. De deelnemers aan de tocht krijgen een pittig, nieuw parcours aangeboden door Wielerclub De Lutte.

De Lutte – Het wordt de twintigste editie van de Helletocht, de veldtoertocht die Wielerclub De Lutte elk jaar houdt vanaf hun thuisbasis.
Het parcours over het heuvelachtige terrein rond het dorp De Lutte ervaren de deelnemers als zwaar en op sommige trajecten van het terrein is het voor menigeen behoorlijk afzien. Dit belet vele sporters niet om elk jaar weer present te zijn bij de jaarlijkse editie van de Helletocht.

De toertocht wordt gehouden onder auspiciën van de NFTU. De landelijke wielerunie heeft de Lutter wedstrijd gekwalificeerd met twee sterren. Daarmee voldoet de organiserende wielerclub De Lutte aan een aantal voorwaarden en vastgestelde kwaliteitseisen.

Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstanden van 30 en 55 kilometer.

De sportieve uitdaging van de ATB-rit moet worden gezocht in de soms stevige klimpartijen en steile afdalingen over de Lutter heuvels Tankenberg, Hakenberg en Paasberg. De route is voorzien van single tracks en speciaal opengestelde paden. Onderweg wordt een pauze ingelast waar de mountainbikers een versnapering wordt aangeboden.

Meedoen

Zondag 11 november kan worden gestart tussen 8.30 en 10.00 uur. Start en finish zijn op de vorig jaar gewijzigde locatie sporthal de Luttermolen in De Lutte. Op deze locatie is voldoende parkeergelegenheid. Het is bovendien gemakkelijk bereikbaar, ook voor veldrijders uit andere plaatsen.
Inschrijving kan op de dag zelf en de kosten voor deelname zijn voor NTFU-leden 4 euro en overige 5 euro. Er kan gebruik worden gemaakt van Scan en Go. De routes zijn volledig uitgepijld.
Na afloop is er de gelegenheid om te douchen en de fiets schoon te spuiten.
Ook dit jaar zal voor de sporters een gratis kop snert klaar staan als beloning als ze hun tocht hebben volbracht.

Meer berichten