De korte route telt 472 hoogtemeters en de lange zelfs 688. Zie www.lossersewielerclub.nl
De korte route telt 472 hoogtemeters en de lange zelfs 688. Zie www.lossersewielerclub.nl (Foto: )

Twentse HeuvelenTocht blijft een hit

  Sport

De Losserse Wielerclub (LWC) houdt zondag 21 oktober de jaarlijkse Twentse HeuvelenTocht. Het is alweer de 24ste editie. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 34 of 52 kilometer. ''Het is een prachtige tocht die gedeeltelijk ook over paden gaat waar je normaal niet mag of kunt komen'', zegt Henk Noordkamp van LWC.

Losser - De Twentse Heuvelentocht is een tocht voor veldtoerfietsers en MTB'ers en is een uitdaging voor elke MTB'er, getraind of ongetraind. Onderweg staan meerdere Twentse heuvels op het programma. "Op sommige wegen mag uitsluitend deze dag gefietst worden'', zegt Henk Noordkamp. "Door de jarenlange zeer goede contacten met de eigenaren hebben we dit allemaal kunnen regelen. De tocht wordt netjes van tevoren schriftelijk aangemeld en altijd met toestemming gereden. Er wordt ook nooit rommel achtergelaten door MTB'ers.''

Noordkamp en de zijnen hebben vorig jaar de route wat aangepast. De nieuwe route is geheel aangegeven met linten en pijlen. "Wij zijn de eigenaren en beheerders die toestemming hebben gegeven dan ook zeer dankbaar om hun percelen te mogen doorkruisen. We verwachten dan ook van de deelnemers dat ze zich aan de voorgeschreven regels houden'', zegt Noordkamp.

De Twentse Heuvelen Tocht staat bij de deelnemers zeer goed aangeschreven, weten ze bij LWC. "De deelnemers komen uit het hele land en uit de Duitse grensstreek. We doen er als organisatie alles aan om ook dit jaar weer alles in goede banen te leiden. Het is een prachtige tocht door een afwisselende omgeving die alle toegankelijke heuvels in de gemeente Losser in haar route heeft opgenomen.''

Vorig jaar waren er duizend deelnemers. Noordkamp verwacht zondag een vergelijkbaar aantal. Om de tocht mogelijk te maken zijn zo'n negentig vrijwilligers actief. De start van deze tocht is bij de voormalige steenfabriek aan de Smuddeweg in Losser. Vanaf de invalswegen worden de deelnemers naar de startlocatie geleid. Starten kan tussen 8.30 en 9.30 uur.

www.lossersewielerclub.nl

Meer berichten