Combinatie'64 raakte veel spelers van het team van vorig jaar kwijt. Foto: Ine Olde Keizer
Combinatie'64 raakte veel spelers van het team van vorig jaar kwijt. Foto: Ine Olde Keizer (Foto: )

Combinatie'64: doel is volgend jaar promoveren

  Sport

Combinatie'64 is de grootste handbalclub van Overijssel. Dat zegt Gerhard Adolfsen, trainer van Dames 1 én erelid. "Ik ben terug bij mijn eigen club. Ik ben er trots op dat ze me gevraagd hebben'', aldus Adolfsen. Zijn team startte de competitie zaterdag in Hengevelde met een gelijkspel tegen WHC 2: 20-20.

Losser – De 20-20 tegen WHC 2 was niet nodig geweest, vindt Adolfsen (65). "We hebben de hele wedstrijd voor gestaan. Bij rust was het 9-12 voor ons. We kregen een penalty tegen in de laatste minuut. Dat was de 20-20. Ze moeten nog wennen aan elkaar. Het is een nieuw team. We zijn echt een team aan het opbouwen. Een team dat wat voor elkaar over heeft. En dat heeft tijd nodig.''

Combinatie speelt in de eerste klasse. De doelstelling is dit jaar zo hoog mogelijk eindigen. Een goed team vormen, daar gaat het om. "En dan willen we volgend jaar promoveren naar de hoofdklasse. Dit jaar zal het er niet van komen. Maar het mag wel hoor, alleen: het is geen moeten'', zegt Adolfsen, die van hoofdklasser RSC over is gekomen.

Vroeger handbalde hij bij Combinatie en was er ook 21 jaar trainer. Bij het 50-jarig bestaan werd hij gekozen tot sportman van een halve eeuw. Ook kreeg hij de titel erelid. "Ik ben er trots op'', klinkt het.

Combinatie is een belangrijke factor in het Twentse handbal, weet Adolfsen. "We hebben veel getalenteerde jeugd, maar clubs als Bentelo, Borhave en DSVD trekken vreselijk aan onze spelers. We hebben goede eigen jeugd zeggen ze dan. Ja, die halen ze bij Combinatie weg!'' De Lutte en RSC gedragen zich wat dat betreft wel netjes, meldt Adolfsen.

Trainers van Combinatie zijn ook geliefd, weet Adolfsen. "Bentelo heeft een trainer van Combinatie, Olympia heeft een trainer van Combinatie, Borhave heeft een assistent van Combinatie.'' Als ze allemaal terugkomen in Losser, dan? Ja, wat dan? De eredivisie? "Ha, als ik 70 ben!'', zegt Adolfsen.

Talent is er. Vooral in de B-jeugd. "Ze spelen landelijk. We hebben afgesproken dat vijf speelsters per tourbeurt met het eerste meespelen.''

Tegen WHC speelde van de B-jeugd Lisa Olde Bolhaar (15) mee. "Dat ging uitstekend'', zegt trainer Gerhard Adolfsen.

Combinatie tegen Grol

Komende zaterdag speelt Combinatie in de Fakkel om 20.00 uur tegen Grol. "Of het een sterke tegenstander is? Mij onbekend. Ik heb mezelf gedegradeerd uit de hoofdklasse. Maar ik ben terug bij mijn oude club. We gaan bouwen aan een team. En dan volgend jaar promoveren.''
Combinatie heeft ook een A-jeugdteam.

Meer berichten