Een rondvaart over de Amsterdamse grachten en een blik achter de schermen bij Schiphol: de biljarters maakten er een leuke dag van.
Een rondvaart over de Amsterdamse grachten en een blik achter de schermen bij Schiphol: de biljarters maakten er een leuke dag van. (Foto: )

Biljartvereniging Pomerans viert 90-jarig jubileum in Amsterdam

  Sport

Biljartvereniging Pomerans 1928 uit Losser werd opgericht op 20 augustus 1928. De vereniging viert dus het 90-jarig bestaan.

Losser - De Biljartvereniging Pomerans 1928 is een vereniging met een rijke historie waaraan vele coryfeeën zowel bestuurlijk als sportief hun bijdrage aan hebben geleverd.

Bij de oprichting in1928 was café Schorfhaar de eerst thuishaven waar men verbleef tot 2001, om vervolgens te zetelen bij café Smit tot juni 2017. Sindsdien is de locatie bij café Heijdemann waar men beschikt over alle faciliteiten die de biljartsport zo eigen maakt voor jong en oud.

"Voor de vereniging is het erg belangrijk om de nodige aandacht aan het jubileum te schenken," doen de biljarters verslag van hun feestelijke dag uit. "Het werd voor de leden een dagje uit met de bus naar een onbekend bestemming waar in de vroege ochtend van zaterdag 25 augustus de eerste stappen werden gezet naar hotel de Witte Bergen in Hilversum om ons goed te doen aan een ontbijtbuffet en een goede bodem voor deze dag. Voldaan gingen we nu onze reis vervolgen met het ongewisse voor velen waar naar toe. Tot het moment dat de lucht zich ging markeren met vreemde vogels was de link snel gelegd. 'Schiphol achter de schermen' was de excursie die ons zou brengen naar plekken waar een burger normaal geen toegang heeft. Met deze leerzame tocht in de pocket was Amsterdam dichtbij en lag een boottocht over de grachten voor de hand. Na deze mooie vaarroute met vele fotogenieke plaatjes en indrukken op deze dag werd de terugreis ingezet naar Losser die ons zou brengen naar wokrestaurant de Orchidee waar vele gerechten gereed stonden. Met dit voldaan gevoel kan Pomerans 1928 terugzien op een zeer geslaagde dag."

Nu kunnen de biljarters hun volgende doel in de agenda zetten: het 100-jarig bestaan in 2028.

Meer berichten