De 55-plussers vormen een vrolijke en gedreven groep op het Kolkersveld. Een keer meedoen? Dat kan. Leeftijdsgenoten zijn welkom.
De 55-plussers vormen een vrolijke en gedreven groep op het Kolkersveld. Een keer meedoen? Dat kan. Leeftijdsgenoten zijn welkom. (Foto: )

55-plussers welkom bij klootschietgroep Kolkersveld

  Sport

Ontspanning, inspanning, frisse lucht, gezelligheid en veel beweging: de 55-plussers die telkens op Kolkersveld te vinden zijn om te klootschieten, vormen telkens een vrolijke en gedreven groep. Leeftijdgenoten die mee willen doen, zijn van harte welkom. De klootschieters kunnen het aanraden.

Losser – De groep klootschiet elke maandag- en woensdagmiddag op Kolkersveld en bestaat uit ongeveer vijftien personen. De start is altijd om 14.00 uur en gemiddeld duurt de ongedwongen strijd tot 15.30 uur. In totaal wordt een afstand lopend en schietend afgelegd van ongeveer 3,5 kilometer.

De leeftijd varieert van 55 tot de oudste deelnemer die dit jaar 88 jaar wordt en zeker niet de minste is van het gezelschap.
Afhankelijk van wie allemaal komt, worden koppels (tweetallen) gevormd. De op papier sterkste moet dan samen met de 'zwakste' aantreden waardoor een evenwichtig spel ontstaat om iedereen de kans te geven om een of meerdere rondes winnend af te sluiten.

"Het mooie van deze activiteit is dat leden van andere verenigingen (Hengelo) en zelfs niet-leden gewoon mee doen en welkom zijn," vertelt Hans Nijland namens de klootschietclub. "Men hoeft dus geen lid te zijn van een klootschietvereniging. Ook burgers die niet bekend zijn met het klootschieten zijn absoluut welkom. Het zou bijzonder fijn en nuttig zijn als er meer gepensioneerden of vutters en dames zich aansluiten bij deze nuttige en super gezellige activiteit."
Aansluitend is er een gezellig samenzijn waarbij een glaasje gedronken wordt en ruimschoots gedebatteerd wordt over het verloop van de wedstrijd. "Maar dat staat iedereen vrij."

Ook wordt af en toe wat extra's georganiseerd. Een zeer gasvrij werkbezoek aan het hoveniersbedrijf van Marco Bergsma in Duitsland viel erg in de smaak met daarna een rondewedstrijd op de straat bij het bedrijf, bijvoorbeeld. Afgelopen week een wat serieuzere wedstrijd met kleine prijsjes gemaakt door de eigen 'klootdraaier' met een barbecue.

Meedoen?

"Hierbij dus een oproep aan alle mensen die graag wat meer beweging willen en wellicht de klootschieterssport willen gaan leren: schiet met ons mee op maandag of woensdag om 14.00 uur op Kolkersveld. Je hoeft geen klootschietkwaliteiten te hebben. Sluit gerust aan."

Meer informatie is ook te verkrijgen via 06 30224465.

Meer berichten