Het winnende tam van Java, bestaande uit Andre en Marcel Kamphuis en Ronald Snippert.
Het winnende tam van Java, bestaande uit Andre en Marcel Kamphuis en Ronald Snippert.

Drielandzuil gewonnen door Java

  Sport

De jaarlijkse klootschieterswedstrijd om de Drielandzuil heeft dit jaar een overwinning opgeleverd voor het eerste team van Java.

Losser - Na een zeer spannende strijd kwam Java uit een veld van vijftien teams als beste naar voren. De wedstrijd die traditiegetrouw op Lossers oudste klootschietersbaan wordt gehouden, te weten de Drielandstraat, heeft inmiddels na 58 jaren een duidelijke plaats in de klootschieterswereld veroverd.

Er moet door de teams een traject van circa 4,5 kilometer, bestaande uit een straat- en een zandgedeelte, worden overbrugd.

Het team van Java bestaande uit de gebroeders Marcel en Andre Kamphuis en Ronald Snippert dankte de overwinning vooral aan het goede resultaat in het eerste deel van de wedstrijd. Daarmee kwam het na 7 jaren weer in bezit van de koperen Drielandzuil. Vooruitzicht was zeer sterk in het tweede gedeelte, maar kwam net iets te kort om Java in het eindklassement te passeren. De organiserende vereniging Kolkersveld werd goede derde, nipt voor de winnaar van vorig jaar, Vooruit Losser.

De wedstrijd werd enigszins overschaduwd door een valpartij van een van de spelers van Vooruitzicht die daarbij een polsfractuur opliep.

De uitslag:
1 Java ( 45 schoten + 178 meter);
2 Vooruitzicht (46 schoten +134 meter),
3 Kolkersveld (47 schoten + 142 meter);
4 Vooruit Losser (47 schoten + 120 meter);
5 Kolkersveld 2 (47 schoten + 105 meter).

Meer berichten