De waterpoloërs van Zwemclub Losser zijn als tweede geëindigd in de competitie in de tweede klasse. De ploeg van Fred Korfage promoveert wel naar de eerste klasse.
De waterpoloërs van Zwemclub Losser zijn als tweede geëindigd in de competitie in de tweede klasse. De ploeg van Fred Korfage promoveert wel naar de eerste klasse. (Foto: Hans Assink)

Poloërs Zwemclub Losser: promotie met een pleister

  Sport

De waterpoloërs van Zwemclub Losser zijn gepromoveerd naar de eerste klasse. De promotie was een pleister op de wonde, want het verwachte kampioenschap ging aan Losser voorbij. "Een klasse hoger kunnen we zeker aan'', zegt trainer én voorzitter Fred Korfage.

Losser – ''Dit moet te doen zijn'', zei Fred Korfage na de nederlaag van DWV4 tegen Het Ravijn 4. Losser stond weer bovenaan na de overwinning op Livo 3. Er waren nog twee wedstrijden te spelen. Twee keer winnen en Losser was kampioen. Dat de tegenstanders de nummers 9 en 11 in de stand waren maakte het vooruitzicht alleen maar mooier. "Nog twee keer winnen en we zijn kampioen'', zei Korfage.

Maar in het zicht van de haven liep Losser averij op. In de voorlaatste wedstrijd van de competitie ging Losser koppie onder in Doetinchem. NDD 2 klopte Losser met 9-7. Weg titel.

"We werden verrast door hun verdediging'', zegt Michel Brookhuis, een van de sterkhouders in het team. "Ze hadden een sterke press en wij hadden moeite onze midvoor te vinden. Onderschatting was het niet. Ook niet dat we last hadden van druk. Ze speelden continu één op één. En dat doen niet veel teams in onze competitie. We gingen er niet vanuit dat het mis zou gaan. Maar we waren verrast door hun manier van spelen. De hele wedstrijd hebben we er achteraan gehobbeld.''

In de laatste wedstrijd van het seizoen won Losser wel van EZC 3, maar de titel ging naar VZ&PC 3 uit Vriezenveen. Dat Losser toch promoveert is omdat Losser het beste standaardteam is. "Het is teleurstellend dat we geen kampioen zijn geworden'', zegt Brookhuis. "Maar we zijn wel gepromoveerd. Ik denk ook dat we prima mee kunnen in de eerste klasse. In de tweede klasse zitten veel geroutineerde teams. Nu komen we in een klasse met jongere teams. Het zal meer zwemwerk worden. Ik denk dat het wat chaotischer wordt. Erin blijven is de doelstelling, maar een plek in de middenmoot moet kunnen. Het team blijft gelijk en er komen drie jonge spelers uit de B-jeugd bij.''

Brookhuis is 27 en speelt al elf jaar in het eerste. Wim Wigger, Matijs Vaneker en Eric de Vries zijn andere routiniers. "We hebben een prima mix'', aldus Brookhuis.

Of Fred Korfage aanblijft als coach is nog onzeker. "Het is nog even afwachten. We zijn gelukkig wel gepromoveerd, maar het was het mooier geweest met een kampioenschap. Volgend seizoen is de doelstelling is erin blijven, middenmoot moet kunnen.''

Meer berichten