Gefeliciteerd, dames! De MTB-club uit De Lutte viert het 5-jarig bestaan.
Gefeliciteerd, dames! De MTB-club uit De Lutte viert het 5-jarig bestaan.

MTB-dames De Lutte vieren jubileum

  Sport

Hoe een borrel een leuke fanatieke MTB-damesgroep op de kaart kan zetten: de dames uit De Lutte vieren het 5-jarig jubileum van hun club op zondag 8 april.

De Lutte - Tijdens de MTB-wedstrijd Rondom de Hellehond editie 2012 werd opgemerkt dat er weinig deelname was van dames tijdens deze wedstrijd. Al snel werd onder het genot van een borrel in de feesttent, het idee geboren om een eigen dames MTB- groep in De Lutte op te richten, om zo het volgende jaar met meer dames aan de start te staan.

In maart 2013 werd een oproep geplaatst in het dorpsblad 't Luutke: of er enthousiaste dames waren die de uitdaging wilden aangaan en samen te mountainbiken.

Onder leiding van Bertus Hegeman en Gerrit Rekers werd in april 2013 de eerste training gestart. Inmiddels telt de MTB-groep 25 leden die elke woensdagavond trainen, van begin april tot en met eind september. In de maanden oktober tot en met eind maart nemen ze deel aan verschillende toertochten in de omgeving. Ook nemen ze elk derde weekend van september deel aan de Mergel Heuvelland2Daagse in Limburg, waar de nodige hoogtemeters worden gemaakt, maar waar ook gezelligheid meetelt.

Het motto van de mountainbikesters uit De Lutte: Samen uit, samen thuis, als het maar gezellig is.

Tijdens al deze trainingen en tochten zijn ze te herkennen aan de wielerkleding van Nijhof Schoenen uit Hengelo.

Dames die net zo enthousiast en sportief zijn als de huidige leden, kunnen vrijblijvend contact met de mountainbikeclub opnemen, door een bericht achter te laten op de facebook pagina 'MTB dames De Lutte'.

Meer berichten