De jonge Losserse judoka's beleefden een goede dag in Sleen. Er werd flink gejudood en de deelnemers zetten goede wedstrijden neer.
De jonge Losserse judoka's beleefden een goede dag in Sleen. Er werd flink gejudood en de deelnemers zetten goede wedstrijden neer.

Losserse judoka's succesvol op het IJspegeltoernooi in Sleen

  Sport

De judoërs van Judo Losser kwamen zaterdag in actie op het IJspegeltoernooi in Sleen. Twee keer ging het goud mee terug naar Losser.

Losser - In het eerste blok kwam Sem ter Bekke de tatami op. Sem zat in een kleine poule met maar vier judoka's. De eerste partij kwam Sem op voorsprong met een waza-ari en scoorde daarna een ippon uit een houdgreep. De tweede partij werd snel winnend beslist met een ippon. Sem liet in de derde partij een mooie kanteltechniek op de vloer zien, waarmee hij zijn tegenstander in een houdgreep wist te nemen. Hiermee won hij ook zijn derde partij en neemt goud mee naar Losser.

In het tweede blok zaten Sven Hobbelink en Luuk Mannebeek. Sven heeft het prima gedaan, met zijn gewicht beter onder de controle, hebben we een zelfverzekerde Sven kunnen zien tijdens de wedstrijd. Hij is derde geworden en tevreden.


Luuk was ingedeeld in een poule van twaalf. Deze werd in twee kleine poules verdeeld zodat alle judoka's vijf wedstrijden konden judoën. De nummers 1 en 2 van beide poules gingen door naar de kruisfinales. Vier partijen werden vrij gemakkelijk gewonnen met ippon. De laatste poulewedstrijd was lastiger en moest er echt gejudood worden. Luuk wist ook deze met een ippon te winnen.
In de kruisfinales waren de judoka's erg aan elkaar gewaagd en werd de volledige tijd uitgejudood. Luuk wist beide partijen te controleren en een wazari te scoren. Het goud ging mee naar Losser.


In het derde blok was het de beurt aan Jesse ter Bekke. Tijdens zijn eerste partij was hij nog niet wakker en verloor hij met een ippon. De tweede partij werd hij weer overrompeld door een ippon. De derde partij werd gewonnen door inzet van een verwurging. De vierde partij maakt Jesse een ippon. De vijfde partij wordt gewonnen met een houdgreep en de zesde partij komt hij een waza-ari voor en wint later met een houdgreep. Uiteindelijk nam Jesse het brons op de vierde plaats mee.


In het vierde blok kwam Thomas Bruinink de tatami op. Hij heeft sterk staan judoën, alleen heeft hij helaas zijn partijen verloren.


In het vijfde blok was het de beurt aan Niek Veenendaal. Hij zat in een zware poule. Hij heeft drie partijen gejudood. De eerste verloren met ippon, de tweede verloren op een houdgreep. De derde partij helemaal uit gejudood maar net voor de golden score maakte de tegenstander een wazari. Hij heeft in de -66 gejudoot.


"Het was weer een mooie dag voor Judo Losser," was de algehele conclusie.

Meer berichten