De waterpolosters van Zwemclub Losser presteren dit seizoen prima in de tweede klasse Bond.
De waterpolosters van Zwemclub Losser presteren dit seizoen prima in de tweede klasse Bond. (Foto: Hans Assink)

Rudi Damhuis is 'heel erg tevreden' over Zwemclub Losser

  Sport

Een plek bij de eerste zes was dit seizoen de doelstelling voor de waterpolosters van Zwemclub Losser en met nog vijf wedstrijden voor de boeg staat de ploeg van trainer Rudi Damhuis keurig vijfde. "Ik ben tot nu heel erg tevreden.''

Losser – Dat Damhuis content is met de prestaties heeft er vooral mee te maken dat hij het team aan het verjongen is. Van de drie ervaren krachten is er al een gestopt, Mariette Nijhuis, en aan het eind van het seizoen houden ook Theresia Korfage en Monique Velthuis er mee op. De dochters van de drie nemen het over, samen met de andere jongelingen.

"Het gaat super'', zegt Damhuis. "Ik zie veel progressie. Veel zaken die we op de training oefenen komen terug in de wedstrijden. We moeten jeugd inpassen. Maar dat loopt zo goed dat we volgend jaar in ieder geval niet degraderen. Of het volgend seizoen moeilijk wordt? Dat is ook afhankelijk van hoe andere teams zich ontwikkelen of groeien. Ik heb er alle vertrouwen in'', zegt Damhuis.

Dames 1 staat na 15 wedstrijden op 25 punten in de tweede klasse Bond. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen laagvlieger Middelsé-Skelp op het programma. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden, omdat Damhuis vlak voor het vertrek naar het Friese Stiens maar zeven speelsters tot zijn beschikking had, inclusief Daisy Schasfoort en Daphne Vaneker uit dames 2 en Suzan Nijhuis uit de jeugd.

"De rest is op wintersport'', meldt Damhuis. "Alle teams van onze club hebben een minimale bezetting.'' Maar dan melden Monique en Lindy Velthuis zich nog. Ze zijn een dag eerder teruggekomen van de wintersport. Met 'de familie Velthuis' erbij heeft Losser geen kind aan Middelsé en komt er een eindstand van 2-15 op het bord. "Het ging hartstikke goed, We hebben geen moment tegenstand gehad.'' De periodestanden waren 1-3, 1-6, 1-11 en 2-15. Theresia Korfage was topscorer met vijf treffers. Ook in de wedstrijd van 25 februari tegen TriVia in Groningen miste Damhuis vanwege de wintersport een aantal speelsters. Losser kwam met 3-0 achter, met 3-4 voor, maar verloor uiteindelijk met 6-5.

"Toch hebben we goed gespeeld in Groningen. Ik moest veel jeugd inpassen. Het had ook te maken met scheidsrechterlijke dwalingen.'' Eerder speelde Losser 3-3 tegen VZ&PC en 5-6 tegen Avéna, twee clubs uit de top drie. Het thuisduel tegen EZC 2, de nummer vier van de ranglijst, eindigde medio januari in een 11-5 zege.

"Dat zegt wel iets'', zegt Damhuis. "Als we compleet zijn doen we goed mee. We moeten onze energie stoppen in de trainingen en zorgen dat we volgend jaar niet iedereen op wintersport hebben.'' Op 18 maart is het ESTA - Losser en op 24 maart Losser - Het Ravijn 3.

Meer berichten