Judo Losser mocht menigmaal het ereschavot betreden.
Judo Losser mocht menigmaal het ereschavot betreden.

Judo Losser pakt alweer tal van podiumplekken

  Sport

De judoka's van Judo Losser hebben weer prima prestaties geleverd. In dit geval werd er gejudood in Slagharen op het twintigste Noord-Oosttoernooi.

Losser - Finn Timmers wint daar zijn eerste en tweede wedstrijd. De derde wedstrijd verliest Finn op een waza-ari en de vierde op een ippon. De vijfde wedstrijd verliest hij op een ippon door houdgreep. Finn mocht als vierde het podium betreden.

Nils Huisman moest in het eerste blok aantreden tegen een aantal sterke tegenstanders. In de derde en laatste partij had hij slechts weinig tijd nodig om een ippon te scoren uit een heupworp variant, waardoor ook de derde partij werd gewonnen.

Rens Luijerink liet goed judo zien en mocht daarom door naar de kruisfinale. Hij wist een mooie derde plaats te bemachtigen.

Niek Veenendaal heeft drie partijtjes kunnen judoën waarvan de eerste werd verloren op een waza-ari. De tweede jongen was een stuk groter en deze partij verloor hijop houdgreep (ippon). De derde partij maakte niet veel meer uit om op het podium te komen. Maar met die partij maakte hij een fout en kwam in de houdgreep terecht. Hier hield het voor Niek op.

Thomas Bruinink heeft drie partijen gedaan. De eerste partij maakt Thomas een heupworp, maar verloor met houdgreep. De tweede en derde partijen werden ook verloren met een houdgreep en ippon.

Krijn van Dijk heeft drie potjes judo gespeeld. Twee tegenstanders bleken te sterk. Het laatste potje heeft hij ondanks een knieblessure toch nog kunnen winnen met een ippon.

Jesse ter Bekke kwam uit in de -46. Hij verloor zijn eerste partij in een houdgreep. Jesse werd tweede in zijn poule en ging door in de kruisfinale. Zijn vierde partij won hij met een wazaari gevolgd door een houdgreep. De vijfde partij wist Jesse snel te beslissen met een ippon waardoor hij als tweede het podium op mocht.

Vince Nijlant zat met twee jongens in de poule. De eerste partij is Vince behoorlijk hard op zijn hoofd gekomen. Er moest zelfs overlegd worden of hij door kon gaan. De eerste partij werd verloren, de tweede gewonnen en in de finalepartij werd er verloren. Hij heeft de tweede plek behaald.

Max Faasen heeft één wedstrijd kunnen winnen en heeft er twee verloren.

Sem ter Bekke haalde net niet de kruisfinales.

Luuk Mannebeek deed zaterdag mee aan de crocodiles-cup in Osnabrück; een internationaal toernooi en een van de zwaarste toernooien voor de leeftijdscategorie -12 en -15 in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. Luuk was ingedeeld in een poule van 27 judoka's en moest dus hard aan de bak. Zijn eerste partij kwam Luuk op achterstand door een shido, maar wist deze partij te winnen met een ippon. Ook zijn tweede partij won hij met ippon. De derde partij was spannend, luuk nam het initiatief maar maakte de worpen niet af waardoor de score op 0 bleef staan. Ook in de golden score wisten beide judoka's ondanks goed judo geen punt te scoren. Luuk won deze partij op scheidsrechter beslissing.
Hierdoor stond hij in de halve finale. Na een spannende strijd wist luuk nog net binnen de tijd een ippon te scoren waardoor hij de finale mocht judoën.
Hier kwam hij in een sankaku terecht waar hij zichzelf uit wist te bevrijden en vervolgens zelf een mooie ippon maakte. Het verdiende goud ging mee naar losser.

Meer berichten