D66 Losser wil rookvrije zone rondom Lossers Hoes

  Politiek

De fractie van D66 Losser heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld hoe het staat met de huidige rookvrije zone rondom het Kulturhus in Losser.

Losser - Ook wil gemeenteraadslid Jaimi van Essen (D66) weten of het rondom andere gemeentelijke gebouwen, zoals het zwembad, ook verboden wordt om te roken.

Van Essen: 'We vragen dit omdat D66 vindt dat kinderen het recht hebben om op de groeien in een rookvrije omgeving. Het blijkt namelijk dat ze dan later zelf ook minder gauw gaan roken."

De fractie van D66 wijst het college er op dat de burgemeester eerder heeft aangegeven te willen werken aan meer rookvrije plekken in de gemeente Losser, maar dat dit nog niet is uitgevoerd.

D66 ziet het liefst dat het op alle plekken waar zich veel kinderen bevinden, zoals bij scholen en bij speeltuinen, helemaal verboden wordt om te roken. Instanties als KWF en rookvrijegeneratie.nl staan gemeenten bij om deze stappen wel te zetten.

D66 adviseert het college de samenwerking met deze partijen te zoeken. "Ook de gemeente Losser moet toe naar een rookvrije generatie," aldus de Democraten'66.

Meer berichten