Foto: gemeente Losser

Mirjam Spoelman ontvangt lintje

  Ingezonden

LOSSER - Mirjam Spoelman heeft zondag 1 december uit handen van burgemeester Cia Kroon een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze heeft deze onderscheiding gekregen voor haar inzet als dirigent voor Cantica Nova, Vocaal Vrouwen Ensemble Ladies Only, het Lossers Overdag Koor, zang- en oratoriumvereniging Onze Stem en het kinderkoor van de Nederlandse Reisopera. Mirjam heeft deze dirigentschappen met veel passie, tijd en gedrevenheid uitgevoerd. Daarbij heeft ze veel aandacht voor de muziekkeuze, -beleving en het uitvoeringsniveau. Met haar didactische aanpak leert zij de koorleden ook ademhalingstechnieken om zo de koorzangers naar een hoger niveau te brengen. Mirjam Spoelman speelt een belangrijke maatschappelijke - en sociale rol bij de koren door de mensen te verbinden en te versterken.

Mirjam werd met veel lof en waardering, in het bijzijn van haar man, familie, vrienden, bestuur en leden van zangvereniging Cantica Nova, toegesproken door burgemeester Kroon. Zij werd bedankt voor haar jarenlange inzet als dirigent voor een vijftal koren.

Mirjam woont in Hof van Twente, maar haar grootste activiteit ligt bij Cantica Nova in Losser. Vandaar dat de burgemeester Kroon haar de Koninklijke Onderscheiding mocht overhandigen.

Foto: gemeente Losser.

Meer berichten