Het Brook Duo komt naar Losser met de voorstelling 't K'oole Foto: Andries Kuperus.
Het Brook Duo komt naar Losser met de voorstelling 't K'oole Foto: Andries Kuperus. (Foto: Andries Kuperus)

Brook Duo op de planken in Losser met 't K'oole Testament

  Ingezonden

't K'oole testament is de vijfde winterse vertelling, voor de Brook Duo Kerkentour, geschreven door streekromanschrijver Gert-Jan Oplaat en ook met deze vertelling komen zij weer naar de Protestantse Kerk aan het Raadhuisplein in Losser.

LOSSER - Het succes van de Kerkentour is ongekend. Ruim 25.000 bezoekers zagen de vorige vier vertellingen in verschillende kerken in de regio. 't K'oole testament is het nieuwe verhaal en wordt ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshowbeelden en afsluitend het 'Stille nacht'.

Verhaal
De zoon van garagehouder Zilverdam, Tonnie, heeft grootse plannen. Amerikaanse auto's zijn de toekomst. Zijn bravoure botst met de bescheiden en verstandige karakters van zijn ouders. Maar Tonnie zet door en komt in financiële problemen. Zijn omhooggevallen vriendin, boerendochter Catherina Daalder, moet hem uit de brand helpen.
Zij moet haar ouders, Jehan en Geesje Daalder, die een eenvoudige boerderij in het Brook hebben, bewegen om hen geld te lenen voor de wilde plannen van Tonnie. Als zij dit weigeren beramen Tonnie en Catherina een heel gemeen plan om hun ouders geld afhandig te maken.
Catherina is ook ontzettend bang en jaloers dat haar aangenomen stiefbroer Hilbert, die met Maartje, de dochter van de 'smoddelige weul'nvanger' (mollenvanger) verkering heeft de boerderij zal erven. Jaloezie en afgunst halen in Catherina en Tonnie het slechtste naar boven; zij voeren hun gemene plan door en er wordt gerommeld met het testament. Maar Catherina's zus Stella en haar grote liefde, dominee Henri Klein Nijhof, steken hier samen met de licht verstandelijk beperkte Oom Rijk, een stokje voor.

Praktisch

De voorstelling is op dinsdag 10 december om 20.00 uur, de deuren gaan open om 19.15 uur. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten kunnen besteld worden bij Wilma ten Bolscher via 053-538 3152 of
kaartenbeni@protestantsegemeentelosser.nl.

De verwachting is dat de kerk 'uitverkocht' zal zijn. Dringend advies om per ommegaande kaartjes te bestellen.

Meer berichten