Logo nieuwedinkellander.nl


Frans-Aert Burghgraef is de dirigent van dienst tijdens openluchtconcert van het Orkest van het Oosten op landgoed De Wilmersberg in De Lutte.
Frans-Aert Burghgraef is de dirigent van dienst tijdens openluchtconcert van het Orkest van het Oosten op landgoed De Wilmersberg in De Lutte.

Wilmersberg: Idyllisch concert met Orkest van het Oosten

  Cultuur

DE LUTTE - Het Orkest van het Oosten werkt samen met The Voice-finalist Sjors van der Panne tijdens het openluchtconcert op landgoed De Wilmersberg op zondag 10 september.

In de idyllische ambiance verzorgen het orkest en de chansonnier een programma met toegankelijk klassiek orkestrepertoire en bekende Nederlandstalige chansons.

''Met zijn uitzonderlijke stemgeluid en doorleefde vertolkingen veroverde Van der Panne in 2014 de harten van de Voice-jury en van televisiekijkend Nederland'', zo laat De Wilmersberg weten. ''Een jaar later stond hij zeven keer in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam met een Nederlandstalig chansonprogramma. Het live album dat daarvan verscheen, 'Klassiekers in het Concertgebouw' stond vervolgens wekenlang hoog in de hitlijsten.''

Samen met het Orkest van het Oosten brengt Van der Panne enkele eigen composities en een aantal klassiekers ten gehore van onder anderen Claudia de Breij, Jacques Brel en Lennard Nijgh, in arrangementen die speciaal voor het concert van De Wilmersberg zijn gemaakt.

Voor de pauze serveert het Orkest van het Oosten een aantal hoogtepunten uit het orkestrepertoire, met onder meer dromerige melodieën van Massenet en Elgar en spektakelstukken van Dvorak en Brahms.
Het orkest staat onder leiding van de jonge Nederlandse dirigent Frans-Aert Burghgraef, die enkele jaren geleden bij het Orkest van het Oosten debuteerde en nu een stormachtige carrière maakt. Carla Leurs zal een solo op de viool spelen.

Bezoekers worden op 10 september vanaf 13.30 uur verwelkomt met een aperitief, waarna er een high wine is. Het Wilmersberg Openluchtconcert begint om 14.30 en wordt om 17.00 uur afgesloten met het laatste deel van de high wine. De kosten bedragen 59 euro. Er is ook een kinderopvang en een speciaal kinderprogramma. De kinderkaarten zijn 20 euro per kind tussen de 4 en 12 jaar oud.

Meer informatie staat op de website van de Wilmersberg: www.wilmersberg.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox