Logo nieuwedinkellander.nl


Vlado Kumpan is zaterdag 23 september te gast bij de Grenslandkapel Overdinkel.
Vlado Kumpan is zaterdag 23 september te gast bij de Grenslandkapel Overdinkel.

Feest Grenslankapel met Vlado Kumpan

  Cultuur

OVERDINKEL - De Grenslandkapel Overdinkel sluit op zaterdagavond 23 september het muzikale gedeelte af van het jaar waarin zij het vijftigjarig bestaan van de kapel vieren. Dit concert zal voor een groot deel in het teken staan van de medewerking van de vermaarde Slowaakse trompettist Vlado Kumpan.

''Kumpan is geboren in Slowakije in 1972'', zo laat de Grenslandkapel weten. ''Hij begon al heel vroeg trompet te spelen maar op zijn veertiende begon hij zijn studie professioneel aan te pakken aan het conservatorium in Bratislava. Al tijdens zijn studie speelde hij een aantal jaar in het orkest van het National Theater Bratislava. Ook speelde hij in het Radio Orchester van Bratislava. Verder heeft hij in tal van andere orkesten gespeeld. Ook reist hij meerdere keren per jaar door Europa als gastsolist. Kumpan heeft een groot aantal solo cd's op zijn naam staan en hij zal ongetwijfeld deze avond ook een aantal cd´s mee brengen. Verder heeft hij een eigen orkest onder de naam 'Vlado Kumpan und Seine Musikanten'.''
De Grenslandkapel heeft een aantal nummers ingestudeerd die deze avond samen met Vlado Kumpan ten gehore worden gebracht.
Naast de kapel zal ook de Grensland Oberkrainer hun opwachting maken.

Kaarten zijn te bestellen bij de VVV Losser, het Kulturhus Overdinkel en via www.grenslandkapel.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox