Breughel: 'Nog maar anderhalf week te gaan!'

  Column

LOSSER - Elke week tot aan het begin van het begin van het Brueghel Festijn schrijft Sandra Tiethoff namens het bestuur een column. Deze week de zesde aflevering:

Zaterdagmorgenritueel: Na een heerlijk ontbijt kruip ik achter de computer en laat mijn gedachten weer de vrije gang.
Ik mag weer een column schrijven voor de aanloop naar de Brueghel. En wat is het leuk om hier mee bezig te zijn.

Nog maar anderhalf week te gaan tot de start van dit geweldig evenement! Wat ga ik na de Brueghel doen met al die vrije tijd? Mijn vrije tijd gaat momenteel volledig op aan de organisatie van de Brueghel. Mijn e-mailbox kan het nog net aan en de WhatsApp tingelt maar door. Journalisten komen gezellig bij mij op de koffie of ik heb regelmatig telefonisch contact met ze. Gezellige mensen zijn het toch. En aan media-aandacht niets te klagen.

Volgende week moet de Brueghelkrant klaar zijn. Dat is nog een grote klus.

Afgelopen week werd een begin gemaakt van de opbouw van de grote reus. Ja, die enorme reus die tijdens de Brueghelstoet voor iedereen te aanschouwen is. Wat een gevaarte. Als je er zo vlak onder staat zie je pas hoe enorm groot deze is.

Onder aanvoering van st. Martinus en zijn twee gildebroeders zal de bonte stoet weer door Losser trekken op de zondagmiddag.

De vergunning is deze week binnengekomen voor het evenement. Een hels karwei; overal moet aan gedacht worden. Vele tekeningen heb ik mogen aanschouwen. Alles is in kaart gebracht. En elke centimeter onder de loep genomen. Alle regels zijn nodig om een mooi en vooral veilig evenement te organiseren.

Wat is de Brueghel zonder al die vrijwilligers die ons helpen? De carnavalsverenigingen die al ondersteuning hebben geboden tijdens de opbouw van de welkomsbogen. Daar ontkomt niemand aan die Losser binnen komt. De scouting die ons gaat helpen tijdens de Brueghel en ja onze Losserse EHBO zal ook aanwezig is. Maar ook vele anderen die welke vorm van ondersteuning bieden. Zelfs Thomas; ik ga hem zien bij tijdens kinderkramerie. Daar helpt hij al jaren hoorde ik. Een grote dank alvast!

Leuk al die enthousiaste mensen. Dankbaar zijn wij als Brueghelcommissie met al deze ondersteuning. Dat tekent Losser. Saamhorigheid en natuurlijk in voor een feest. Want dat maken we samen. Een leuk 33ste Brueghelfeest.

Zoals Piet Paulusma afsluit met oant moarn (tot morgen) introduceer ik nu 'Oant Brueghel'.
Of moet ik het toch maar Twents laten. Tut Brueghel!

Meer berichten