Op de mountainbike met oplossende mist door zonnestralen fietsen. Foto: Tonny Morsink.
Op de mountainbike met oplossende mist door zonnestralen fietsen. Foto: Tonny Morsink.

En Tonny, wat is de weerspreuk?

In het laatst van november, maakt de natuur een keuze voor december.

Na een prachtig weekend met relatief veel zon glijden we weer af naar zachter en vooral wisselvalliger weertype. Regen en wind met hoge temperaturen staan eerst op het weermenu. Vanaf dinsdag gaan we dus een dag of drie naar een zacht maar uiterst wisselvallige en soms onstuimige periode tegemoet. Twee diepe depressies bepalen de komende week het weerbeeld.

De eerste trekt vanaf dinsdag via onze westkust richting Noord-Duitsland verder richting de Baltische staten. Een tweede depressie lijkt een andere koers te gaan volgen namelijk. Die duikt via Noord-België Zuidoost-Europa in en gaat daar voor de zoveelste keer erg slecht weer bezorgen.

Bij passage van de eerste depressie krijgen we te maken met een milde wisselvallige zuidelijke stroming met dag maxima van rond de 10 graden of zelfs ruim daarboven. Na passage van de tweede depressie eind van de week krijgen we zeer waarschijnlijk met een overwegend noordelijke stroming te maken waarbij het gevoelig kouder gaat worden. Maar dan nog zijn er verwachte middagtemperaturen van rond de 5 graden. Bij heldere nachten en weinig wind levert dat een graadje nachtvorst op.

Of dat ook een eerste aanzet van Koning winter is? In mijn eerstvolgende weerbericht zal ik jullie daar verder op de hoogte van houden.

Neem ook eens een kijkje op de website van weerliefhebber Tonny Morsink. 

Meer berichten