De zege van dames 1 van ZC Losser op WS Twente is in de maak. Foto: Rik van Rijkom
De zege van dames 1 van ZC Losser op WS Twente is in de maak. Foto: Rik van Rijkom (Foto: )

Polosters Losser herpakken zich

Door Hans Assink

Drie overwinningen op rij

De waterpolodames van Zwemclub Losser hebben de weg omhoog gevonden. In de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen in de Bond tweede divisie C verloor Losser zowel van TriVia (11-8) als van BZC Schuurman (7-17), maar in de drie wedstrijden die volgden pakte de ploeg van trainer Rudi Damhuis driemaal de winst. Na 5 wedstrijden meldde Losser zich in de top drie met 9 punten.

Losser – De nieuwe spelregels in het waterpolo - aanvallende spelers mogen van achteren niet meer worden gehinderd is één van de voornaamste - bevallen de spelers en speelsters van ZC Losser wel. "Beweging voorin wordt beloond'', zegt Rolf Jansink, de trainer van heren 1. "Het spel wordt sneller en je krijgt meer strafworpen. Voor ons moet het een voordeel zijn. Als jonge ploeg gaan we er winst mee pakken.''
Ook Rudi Damhuis, de trainer van dames 1, ziet de moderne regels wel zitten. "De fysiek is nu minder belangrijk'', weet Damhuis.

Valse start

Damhuis' team herpakte zich dus prima na de valse competitiestart met twee nederlagen. De verliespartijen werden wel geleden tegen twee tegenstanders van formaat, want TriVia stond begin november op plek 1 en BZC op plek 2.
Dames 1 van Losser pakte de eerste seizoenszege in Vriezenveen waar van VZ&PC werd gewonnen met 6-8. De thuiswedstrijd tegen Swol 2 werd vervolgens ook met een goede score afgesloten: 10-9 winst voor Losser.

WS Twente

Eind oktober sloegen de Losserse dames opnieuw toe en werd WS Twente geklopt met 8-5. "Een goede, reguliere overwinning'', noemt Rik van Rijkom het. De secretaris van de club meldt dat ZC Losser het tegen WS Twente moest doen zonder de ervaren doelvrouwe Claudia Nijhuis. "Zij werd vervangen door Linda Hesselink. In eerdere seizoenen was zij al vaker stand-in als de vaste keepster afwezig was of blessures had. Gedurende de wedstrijd liet zij merken dat ze het keepen niet verleerd was en met een aantal prima reddingen stond ze goed aan het hoofd van de Losserse verdediging'', aldus Van Rijkom.

Losser nam in de eerste periode een 2-0 voorsprong. In de tweede periode kwamen de gasten terug tot 2-2, waarna Losser 3-2 scoorde. In de derde periode werd het 3-3, maar daarna nam Losser het heft in handen. Van Rijkom: "Met snel aanvalsspel werden er binnen vier minuten drie doelpunten gescoord.''
In de laatste periode scoorden beide ploegen nog twee keer, waardoor de eindstand op 8-5 uitkwam. Van Rijkom: "Het blijft echter opmerkelijk dat Losser nog steeds grote moeite heeft met het afronden van overtalsituaties. Ook deze keer kon er uit negen pogingen slechts drie keer gescoord worden. Als Losser dit beter onder de knie krijgt zal de nabije toekomst er zonnig uit gaan zien voor de Losserse dames.''
Manon Korfage en Cindy Marsman maakten beiden twee doelpunten in de wedstrijd tegen WS Twente.

Hans Assink
Meer berichten