Niet Schieten bestaat 25 jaar en viert dat met een extra feestelijke voorstelling. Donderdag te zien in stadstheater De Bond.
Niet Schieten bestaat 25 jaar en viert dat met een extra feestelijke voorstelling. Donderdag te zien in stadstheater De Bond. (Foto: Ron de Gruyl)

Agenda

Dinsdag
15 oktober

14.00 Ervaar het OV in het Michgoriushuis in Oldenzaal; voor senioren met vragen over het openbaar vervoer.

16.00 Proefles basiscursus muziek (AMV) bij Semper Crescendo Oldenzaal, voor kinderen vanaf groep 3. Aanmelden via opleidingen@semper-crescendo.nl.

17.00 Basisschool de Saller in Losser houdt een kijkmiddag tot 18.00 uur. Bezoekers leren over bijvoorbeeld de werkwijzer VierKeerWijzer.

19.30 Lezing van Reumavereniging Oldenzaal, Losser, Dinkelland in café de Boom in Oldenzaal. Orthopeed A. Zeegers vertelt over voetafwijkingen bij reuma en therapeutische oplossingen.

20.00 Filmhuis Oldenzaal vertoont de romantische Nederlandse komedie Singel39 in stadstheater De Bond.

Woensdag
16 oktober

09.30 Lekker blijven fietsen is een fietsinformatiedag voor senioren met een programma over nieuwe verkeersregels, een parcours, tips van een bewegingsdocent en een fietsenmaker komt fietsen afstellen. Aanmelden: fietsersbond.nl.

14.30 Lezing door oud-dagbladjournalist Dolf Ruesink op uitnodiging van ouderenbond PCOB, in de Leemstee aan de Helmichstraat 44 in Oldenzaal.

19.00 Computerhulp in Kulturhus Rossum; een inloopuur voor hulp met computers, laptop en dergelijke. Extra: één jaar gratis lid Seniorweb.

18.00 Papieractie van basisschool de Verrekijker in Losser in wijk 2. Zelf brengen kan ook bij de Fakkel.

Donderdag
17 oktober

09.30 Natuurwandeling onder leiding van een gids; start bij station Oldenzaal. De wandeling van 20 kilometer gaat richting kleikoel Roderveld, de wandeling van 20/25 kilometer richting Haagse Bos.

18.00 Jetzt geht's Losser gaat van start: drie dagen lang Oktoberfest bij steenfabriek de Werklust in Losser. Donderdag is het bedrijvenfeest, vrijdag de Mega Mallorca Party en zaterdag het Jetzt geht's Losser Oktoberfest. Tickets via jetztgehts-losser.nl.

19.00 Workshop virtual reality in Bibliotheek Losser. Aanmelden via y.kerver@stichtingfundament.nl of 053 5382137.

20.15 Theatervoorstelling 'Lust en Leed' van Niet Schieten dat het 25-jarig jubileum viert in originele bezetting. Te bezoeken in stadstheater De Bond.

Vrijdag
18 oktober

14.00 Muziekmiddag van KBO De Lutte in de Vereeniging. Band Oostenwind zorgt voor de muziek. Alle 60-plussers uit De Lutte zijn welkom.

19.00 HCC!Twente-café in het gebouw van stichting MAN in Losser met als onderwerp het installeren van Linux Mint als vervanger van Windows of naast Windows.

20.15 Komedievoorstelling 'Zonder zin kan het ook' van Janneke de Bijl in stadstheater De Bond in Oldenzaal. Ze won al eens Cameretten.

Zaterdag
19 oktober

10.00 Boekenbeurs van Sempre Crescendo in de Roezemoes aan de Diepenbrocklaan 39 in Losser. Zaterdag én zondag te bezoeken tot 16.00 uur.

19.00 Oktoberfest in de Gerardus Majellakerk in Overdinkel met veel Duitse muziek van koor Dynamique.

20.00 Egerländer Wunschkonzert van de Lutter Muzikanten in de Vereeniging in De Lutte. Kaarten via info@luttermuzikanten.nl.

20.15 Muziekvoorstelling van Janke Dekker (musicalzangeres) en dochter Amy Egbers (operazangeres) in stadstheater De Bond, waarin ze met humor, ontroering en klassiekers de generatiekloof overwinnen.

Zondag
20 oktober

8.30 Twentse Heuvelentocht vanaf steenfabriek de Werklust in Losser; een MTB-tocht met routes van 35 en 52 kilometer.

10.00 Jongkindloop vanaf erfgoed Bossem in Lattrop. Er zijn verschillende hardloop-, fiets- en wandelroutes, kraampjes, eten en entertainment. Nieuw zijn de MTB-routes met voorrijder. Aanmelden via lattrop-breklenkamp.nl/jongkindloop.

10.30 Heilige Gerardus Majella Bedevaart vanuit de RK kerk in Overdinkel. Duizenden pelgrims vanuit het hele land doen mee aan deze 107e editie.

10.30 Twentse Cultuurtocht vanuit dorpshoes erve Boerrigter in De Lutte. De Plechelmusharmonie zorgt voor een gevarieerd programma met culturele pauzeplekken. Er is keus uit wandeltochten van 7,5 en 12 kilometer en een fietstocht van 25 kilometer.

13.30 Volksmuziekmiddag in de Vereeniging in De Lutte.

15.00 De avontuurlijkste dinoshow in stadstheater De Bond. Er wordt op theatrale manier van alles verteld over dinosauriërs.

Maandag
21 oktober

18.00 Zwemvierdaagse in Zwembad Brilmansdennen in Losser gaat van start, met elke avond extra activiteiten.

20.00 Lezing van Frederike Upmeier op uitnodiging van Kunstkring Ootmarsum. Ze vertelt over de kunst van Tischbein, nu te zien in Rijksmuseum Twente. Aanmelden via weierink-bulten@hetnet.nl of 0541 292981.

Deze agenda wordt gemaakt samen met de Tourist Info's Oldenzaal, De Lutte-Losser en Ootmarsum-Dinkelland. Lezers leveren aan via

noordoosttwente.nl/nieuwedinkellander.nl

Debby Kok-Koehorst
Meer berichten