De overhandiging van 'De Dinkelstroom, van bron tot monding deel 2' aan burgemeester Joosten van Dinkelland.???????
De overhandiging van 'De Dinkelstroom, van bron tot monding deel 2' aan burgemeester Joosten van Dinkelland.??????? (Foto: )

Boek over de Dinkel valt in de smaak

door Stefan Wegdam

Presentatie tweede deel

"Iedereen is in feeststemming. Mooier kon het niet." Jan Poorthuis komt welhaast superlatieven tekort om de presentie van het tweede deel van het boek De Dinkelstroom te omschrijven. Het boek ligt inmiddels in de winkels.

LOSSER - Bij auteur Jan Poorthuis in Losser is het tweede deel gepresenteerd en aangeboden aan burgemeester John Joosten van Dinkelland. "We hebben het aan de burgemeester van Dinkelland aangeboden, omdat dit het tweede deel is. De presentatie van het eerste deel was in mei 2018. Daarvoor is burgemeester Cia Kroon van Losser uitgenodigd", zegt Poorthuis. De Dinkel in Nederland gaat door twee gemeenten. Daarom hebben de auteurs besloten beide gemeenten te betrekken bij de presentatie. Poorthuis geniet nog na van die bijeenkomst. "Het was geweldig. Mooier kon niet. We waren allemaal enthousiast. Iedereen is in feeststemming." Het tweede deel van het boek 'De Dinkelstroom, van bron tot monding' is inmiddels verkrijgbaar in de winkel. Na deel 1, met een uitgebreide beschrijving van de rivier met zijn rijke historie en bijzondere natuur, komen in deel 2 de zijstromen van de Dinkel aan bod. Ook dit boek voert de lezer mee langs wetenswaardigheden, bijzondere plekken en verborgen schatten in het stroomgebied van de Dinkel. Burgemeester Joosten ontving het eerste exemplaar uit handen van de auteurs Jan Poorthuis en Jan Ensing. "Hij wou meteen een aantal boeken meenemen. Tien zijn er meegenomen voor de gemeente. Dat is mooi." Het rijk geïllustreerde, 288 pagina's tellend boekwerk, is volgens de auteurs bij uitstek geschikt als kompas voor wandel- en fietstochten. De 128 zijbeken van de Dinkel op Nederlands en Duits grondgebied krijgen veel aandacht. Ook staan er onder meer plattegronden en talrijke foto's in. "Het boek is uitgebracht in een oplage van 600 stuks. Ik schat dat er inmiddels zo'n 200 weg zijn." De oplage van het eerste deel was hoger. Dat bedroeg 1000 stuks. "Daarvan zijn er nog bijna honderd over." Bij een tekort van het tweede deel kan er bijgedrukt worden.

Stefan Wegdam
Meer berichten