Jolanda Beugeling met haar hond. Zij heeft een hondentrimsalon in Losser.
Jolanda Beugeling met haar hond. Zij heeft een hondentrimsalon in Losser. (Foto: )

Trimster met passie voor honden

door Stefan Wegdam

Hondensalon Jolanda

Het gaat hondensalon Jolanda in Losser voor de wind. Eigenares Jolanda Beugeling heeft in de afgelopen jaren honderden honden getrimd.

LOSSER - De 48-jarige inwoonster van Losser kan bogen op veel ervaring. "De hondensalon bestaat sinds 2013, maar ik heb al meer dan twintig jaar ervaring met trimmen." Jolanda Beugeling heeft het aantal hondenrassen zien toenemen de afgelopen jaren. "Er is bijvoorbeeld veel gekruist met de poedel. Daar is de labradoodle uit ontstaan. Ik trim voornamelijk kleine honden, maar ook grote rassen zoals bouviers en golden retrievers. Kleine rassen zoals shih tzu en west highland terriërs worden vaker getrimd hier", zegt Jolanda, die zelf een hondenliefhebber is. Vroeger had ze bouviers, nu Mechelaars. Een leven zonder honden kan ze zich niet voorstellen. De trimster van hondensalon Jolanda neemt alle tijd voor de behandeling van een hond. "Het is hier ook rustgevend. De hondensalon is aan de rand van Losser, Vanaf de trimtafel kan de hond over de landerijen uitkijken. Bovendien zijn hier nooit meerdere honden van verschillende baasjes tegelijkertijd. Alleen als een klant met twee honden komt", zegt Jolanda, die blij is met deze locatie van haar praktijk aan de Kranengoorweg. Hondensalon Jolanda is voorzien van moderne apparatuur waaronder een opzuigsysteem waarbij de haren direct opgevangen worden in een gesloten bak. Huidschilvers en vlooien worden daardoor ook meteen verwijderd en belanden in de bak. Jolanda houdt de prijzen betaalbaar waardoor het voor iedereen mogelijk is de hond te laten trimmen. "Ik streef ook altijd naar een korte wachttijd. Die is maximaal twee weken. Bij drukte ben ik flexibel. Dan kan ik 's avonds of op zaterdag werken. Meestal kan een bezoek al voor een week later ingepland worden. Maar nooit langer dan twee weken." De hond laten trimmen bij het krieken van de dag is eveneens mogelijk. "Dan trim ik bijvoorbeeld al vanaf 7 uur."

Hondensalon Jolanda. Jolanda Beugeling, tel. 06-28322344. Ingang van de salon aan de Kranengoorweg. Een afspraak maken kan via de mail, telefoon of app. "Ik werk alleen op afspraak:"

Stefan Wegdam
Meer berichten