Bij Wender wordt een hoge kwaliteit van voetverzorging geleverd.
Bij Wender wordt een hoge kwaliteit van voetverzorging geleverd. (Foto: Leon Bokhove)

Voetproblemen oplossen bij Wender

door Voetencentrum Wender

Hoge kwaliteit voetencentrum

Bent u klaar voor de herfst? Hielpijn ligt op de loer. Heeft u wel eens last van uw voeten? Bijvoorbeeld in uw hiel of achillespees? Voor de oplossing van deze problemen kunt u terecht bij Voetencentrum Wender in Losser.

LOSSER - Een podotherapeut is expert op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen. Voeten behoren tot de basis van het lichaam en dit maakt dat veel lichamelijke klachten te verklaren zijn vanuit de voeten. Het behandelplan van een podotherapeut kan onder andere bestaan uit het aanmeten van podotherapeutische steunzolen, taping, een passend schoenadvies of een doorverwijzing naar de fysiotherapeut. De podotherapeut ziet mensen met pijn in de hielen opvallend vaak in de herfstperiode. Een mogelijke verklaring hiervan is het dragen van slap schoeisel, zoals slippers, in de zomerperiode. De peesplaat onder de voet kan daarbij overbelast zijn geraakt. Dit is te voelen door een scherpe, stekende pijn onder de voet. Vaak zijn de eerste stappen uit bed erg pijnlijk. Dit probleem komt veel voor, maar is goed te behandelen. Voetencentrum Wender is een innovatieve, vooruitstrevende organisatie. Zo worden podotherapeutische hulpmiddelen aangemeten met behulp van een iPad 3D Scan. Met deze scanner kan de voet erg precies in kaart worden gebracht, maar komen ook veel gegevens over de voet naar voren. Denk bijvoorbeeld aan het volume van de voet, op basis waarvan een goed advies gegeven kan worden over welk type confectieschoen passend is. Veel mensen vinden deze manier van aanmeten prettig, omdat het meetproces beeldend en goed te begrijpen is. Van deze techniek wordt onder andere gebruik gemaakt bij Voetencentrum Wender. De hoge kwaliteit die Voetencentrum Wender levert is terug te zien in het Praktijkkeurmerk voor podotherapiepraktijken, dat de organisatie dit jaar wederom behaalde met een 9,8. Zo weet u zeker dat u terechtkomt in een podotherapiepraktijk, die bezig is met het verbeteren en borgen van haar kwaliteit.

Voetencentrum Wender is gevestigd aan de Lutterstraat 4 bij Oldenhove in Losser. Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u kijken op de website podotherapeut.nl of bellen naar 085-051 65 95.

Stefan Wegdam
Meer berichten