AJc'96 zet hoog druk in de eerste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse tegen SVVN. AJc verspeelde in de extra tijd een 2-0 voorsprong. Foto: Marcel Jonker
AJc'96 zet hoog druk in de eerste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse tegen SVVN. AJc verspeelde in de extra tijd een 2-0 voorsprong. Foto: Marcel Jonker (Foto: )

AJc'96 laat de overwinning glippen

Door Hans Assink

Bijna had AJc'96 de eerste competitiewedstrijd ooit in de derde klasse van het zaterdagvoetbal gewonnen, maar in de extra tijd kwam het bezoekende SVVN uit Nijverdal toch nog terug van een 2-0 achterstand en werd het 2-2. Op de zondag opende KVV Losser het seizoen met een 1-3 nederlaag tegen Saasveldia. SC Overdinkel speelde bij UD in Weerselo met 0-0 gelijk. SV De Lutte won met 4-1 van Hengelo.

Losser – Voor AJc begon de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen SVVN uit Nijverdal. Een geduchte tegenstander, waarvan verwacht wordt dat ze hoge ogen gooien dit seizoen, zeker omdat ze een aantal sterke aanwinsten wisten vast te leggen.

Toch was de eerste helft duidelijk voor AJc. De ploeg van trainer Erik Hellegers zette hoog druk en dat leverde veel balbezit en de nodige kansen op. "We stonden goed in de eerste helft'', zegt Hellegers. "Hoog druk zetten, op de helft van de tegenstander voetballen en kansen creëren. We hadden er alleen meer moeten maken in de eerste helft.''
Na een kwartier was het Luuk Nijmeijer die de 1-0 scoorde na een goede aanval. Het spel speelde zich vooral af op de helft van de gasten uit Nijverdal.
Kort na rust was het Bart Spitholt die een lange rush doeltreffend afsloot en de 2-0 op het scorebord liet noteren. Gedurende de tweede helft werd SVVN sterker en leken de krachten bij AJc weg te vloeien.
Na negentig minuten stond het echter nog steeds 2-0. In blessuretijd liet AJc de wedstrijd glippen en SVVN profiteerde daarvan. In de 92e en 95e minuut scoorden de gasten en daarmee leed AJc onnodig puntenverlies.
Uiteraard is Hellegers teleurgesteld. "Dat we aan het eind niet in staat zijn zo'n wedstrijd in het slot te gooien hebben we aan onszelf te danken. Het spel werd onrustig, we hielden de bal niet meer vast. Terwijl we veel balbezit hadden. Maar als je nog een paar minuten te spelen hebt moet je juist zorgen dat je aan de bal blijft. Dan komen er teveel lange ballen en raken we op vervelende momenten de bal kwijt. Dat er dan ook nog twee doelpunten invliegen in de laatste minuten is zwaar balen. We hadden hier, op eigen veld, een uitstekende kans om het seizoen te beginnen met een overwinning tegen een sterke tegenstander. Dat laten we nu na, doodzonde.''

Komende zaterdag volgt de tweede wedstrijd van het seizoen, Kloosterhaar uit. Trainer Hellegers: "Een stugge tegenstander met twee snelle spitsen. Daar moeten we het beter doen dan vandaag om de punten mee naar Losser te kunnen nemen.''

Hans Assink
Meer berichten