Jan Moeijes geniet van het wandelen in deze streek. Hij gaat dat in oktober opnieuw doen in deze omgeving.
Jan Moeijes geniet van het wandelen in deze streek. Hij gaat dat in oktober opnieuw doen in deze omgeving. (Foto: )

Wandelend genieten van landschap

door Miranda Imminga - VVV De Lutte-Losser-Beuningen

Toerist aan het woord

In de rubriek 'toerist aan het woord' vertellen bezoekers aan de gemeente Losser wie ze zijn en waarom ze voor onze regio hebben gekozen. Deze keer praat Miranda Imminga van de VVV De Lutte-Losser-Beuningen met meneer en mevrouw Moeijes uit Oostzaan.

Naam: de heer Jan Moeijes, samen met zijn vrouw

Leeftijd: Heer Moeijes is 69 jaar

Woonplaats: Oostzaan (NH)
Is het de eerste keer in gemeente Losser?

Nee, we hebben meerdere keren de omgeving bezocht. In 2016 hebben we in de omgeving van Beuningen gewandeld. Vorig jaar november hebben we bij 't Kruisselt gelogeerd en in februari van het afgelopen jaar bij het Ros van Twente.

Waar verblijven jullie?

We verblijven nu bij camping Sproakstee in De Lutte.

Waarom hebben jullie voor deze omgeving gekozen?

We vinden het een prachtige omgeving en houden van wandelen en fietsen. In oktober gaan we een week wandelen met een grote groep en we bereiden nu de wandelingen voor. We wandelen samen en zijn nu ter voorbereiding de omgeving en routes aan het verkennen. Kortom; we verenigen het nuttige met het aangename.

Welke uitstapjes staan op het programma?

We wandelen veel maar houden ook van fietsen.

Hoe gastvrij is de gemeente Losser?

Een dikke duim! De mensen zijn aardig, ontspannen en hebben de tijd. Het is hier rustig en we ervaren vooral de gastvrijheid.

Is de omgeving waar u woont ook een aanrader voor een vakantie?

Jazeker. Zaandam, Amsterdam, het strand, het is allemaal bij ons in de buurt. Broek in Waterland, Edam en Volendam zijn plaatsen in de omgeving. We genieten zelf ook van onze omgeving.

Heeft u nog een goede tip voor andere bezoekers over onze gemeente?

De vrouw van Jan benadrukt vooral om de kleine weggetjes in te slaan. Ze geeft aan dat je het asfalt kan volgen maar geeft de tip om op onderzoek uit te gaan en eens achter een hekje te kijken en je weg te vervolgen. Verrassend! Onlangs hebben ze gewandeld bij het Twickel in Delden. Ze hebben de Umfassungsweg gelopen.

Wat moet je sowieso gedaan/bezocht hebben hier?

Het Lutterzand! Onverwachts in Nederland. Het Twentse coulissenlandschap maakt het uniek. Tijdens het interview wijst Jan naar een foto van de 'greune stet' die bij de VVV-kantoor in de Lutte hangt. De steile oevers opgebouwd uit lagen van leem, zand en grind vindt hij een lust voor het oog. De omgeving biedt volop mogelijkheden om te wandelen in het natuurgebied. Daarnaast vinden ze een bezoek aan de Raw Milk Company een aanrader. .

Zien we u nog weer terug?
Ja, wij keren in oktober terug om samen met een groep te wandelen in het Twentse landschap.

Stefan Wegdam
Meer berichten