Sophie Bik, Cia Kroon, Ingeborg Buld, Merlin Vollenbroek, Els Meerenburgh, Desiree Kok, Josephien Wigger en Melissa Huitink. Foto: Sophie Bik
Sophie Bik, Cia Kroon, Ingeborg Buld, Merlin Vollenbroek, Els Meerenburgh, Desiree Kok, Josephien Wigger en Melissa Huitink. Foto: Sophie Bik (Foto: Sophie Bik)

Vrouwen vieren 100 jaar kiesrecht

door Leon Holweg

Raadsleden geven modeshow

Honderd jaar vrouwenkiesrecht op een ludieke manier vieren zonder feministisch te worden? De vrouwelijke gemeente- en commissieleden van de gemeente Losser denken een manier te hebben gevonden om dit te doen in de vorm van een ludieke modeshow.

Losser - Restaurant De Oude Apotheek is eind deze maand de locatie van de Lifestyle-avond. De vrouwelijke volksvertegenwoordigers van de gemeente houden met hun werkgroep bestuurlijke vernieuwing een ludieke modeshow, waarin ze zelf meelopen. De aanleiding voor de avond is het 100-jarig bestaan van het vrouwenkiesrecht in Nederland.

Naast de modeshow zijn er op de avond allerlei andere typisch vrouwelijke activiteiten verzorgd door diverse Losserse ondernemers. Bedrijven als Wigger-mode (damesmode), Go Beauty (make-up) en Marjon Boermans (voeding), worden opgetrommeld om de avond een lifestyle-tintje te geven. "Ze geven advies over zaken als voeding, gezondheid en kleurkeuze", aldus mede-initiatiefnemer en CDA-fractielid, Sandra Tiethoff. "De Lifestyle-avond moet de drempel om op ons af te stappen bij de mensen wegnemen. Onder het genot van een hapje en een drankje hopen we nader tot elkaar te komen. Wat moet er onder meer beter in Losser? Wat gaat al goed? Voel je je wel veilig?"

Hoe het idee is ontstaan?
Tiethoff: ''Samen met een aantal collega-raadsleden heb een balletje opgegooid om wat meer met burgerparticipatie te doen. Burgemeester Cia Kroon zag muziek in dit idee en zodoende ontstond de werkgroep bestuurlijke vernieuwing."
Samen met haar vrouwelijke collega-raadsleden loopt Tiethoff de modeshow. "Het heeft een ludieke opzet, wat bevestigt dat er geen sprake is van een feministisch oogmerk. Uiteraard gaat het uiteindelijk niet alleen om vrouwen, en we hopen in de toekomst dan ook andere burgers te betrekken in gelijksoortige avonden zodat zij ons ook meer gaan benaderen."

Het evenement is op 30 september. Belangstellenden moeten zich per mail aanmelden: griffie@losser.nl

Peter Koehorst
Meer berichten