De heer en mevrouw Faniel bewaren fijne herinneringen aan hun vakantie in deze regio.
De heer en mevrouw Faniel bewaren fijne herinneringen aan hun vakantie in deze regio. (Foto: )

'De streekproducten vind ik erg leuk'

door Miranda Imminga - VVV De Lutte-Losser-Beuningen

Toerist aan het woord

In de rubriek 'toerist aan het woord' vertellen bezoekers aan de gemeente Losser wie ze zijn en waarom ze voor onze regio hebben gekozen. Deze keer praat Miranda Imminga van de VVV De Lutte-Losser-Beuningen met meneer en mevrouw Faniel uit België.

Naam: Meneer en mevrouw Faniel

Leeftijd: 69 jaar

Woonplaats: Luik in België.

Is het jullie eerste keer in de gemeente Losser?
Ja, dit is voor ons de eerste keer hier.

Waar verblijven je?
Wij verblijven in hotel 't Kruisselt in De Lutte.

Waarom hebben jullie voor deze omgeving gekozen?
Wij zijn eigenlijk op het idee gekomen om naar deze omgeving te gaan, omdat wij het tegen zijn gekomen in het tijdschrift Landleven. Het stond daar zo mooi weergegeven dat we direct enthousiast waren.

Welke uitstapjes staan er op het programma?
Wij gaan vandaag alweer naar huis, maar we hebben de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan Denekamp, Losser en Oldenzaal.

Hoe gastvrij vinden jullie de gemeente Losser?
Ik (meneer Faniel) vind de gemeente erg gastvrij, overal worden wij vriendelijk begroet en als we iemand om de weg vroegen werden we erg goed geholpen. Mijn vrouw spreekt echter geen Nederlands, enkel Frans, waardoor zij die gastvrijheid anders heeft ervaren dan ik.

Is de omgeving waar u zelf woont ook een aanrader voor een vakantie?

Wij vinden zelf van niet. Luik is een industriestad en daarom vinden wij het niet geschikt. Wij gaan zelf graag naar de natuur toe, wij kunnen ons niet voorstellen dat iemand liever naar een industriestad zou willen.

Heeft u nog een tip voor andere bezoekers over onze gemeente?
Een tip heb ik niet, maar ik wil wel zeggen dat het een aanrader is. Ik vind de aandacht die ik hier overal krijg zeer belangrijk. Een positieve ervaring.

Wat moet je sowieso gedaan/bezocht hebben hier?

Een bezoek brengen aan de verschillende dorpen/steden. Ze hebben allemaal wat unieks. Daarnaast vind ik de streekproducten erg leuk. Mijn buurvrouw past op onze kat en ik heb heel veel streekproducten voor haar ingeslagen om haar te bedanken.

Zien we u nog weer terug?

Misschien, wij komen wel vaker in Nederland. We vinden de Veluwe ook heel aantrekkelijk en zijn verrukt over de zandsculpturen in Garderen.

We kunnen nu dus nog niet zeggen welk plekje wij de volgende keer bezoeken. Genoeg keuze in ieder geval.

Peter Koehorst
Meer berichten