Luuk Nijmeijer aan de bal voor AJc'96 tegen Eilermark. Foto: Marcel Jonker
Luuk Nijmeijer aan de bal voor AJc'96 tegen Eilermark. Foto: Marcel Jonker (Foto: )

AJc'96 wint in de beker van Eilermark

Door Hans Assink

Duel tegen Sportlust beslissend

AJc'96 heeft na de 0-3 winst van vorige week bij Blauwwitters ook de tweede bekerwedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Erik Hellegers klopte Eilermark met 3-1. Omdat Blauwwitters zich heeft teruggetrokken wordt de laatste wedstrijd tegen Sportlust Glanerbrug beslissend wie er doorbekert.

Losser – De 0-3 winst bij Blauwwitters was er achteraf dus eentje zonder waarde qua punten. Wel was het een oefenwedstrijd waarover Erik Hellegers de nodige opmerkingen kon maken. "Door wat afwezigen stonden we wat anders dan normaal. Dat heeft zijn uitwerking blijkbaar, sommige spelers leken onzeker, zonder aanleiding. We hebben uiteindelijk wel veel kansen gecreëerd, maar moeten er veel meer maken dan drie. En we moeten weer terug naar de basis. Opdrachten uitvoeren, niet zomaar allerlei eigen ideeën uit gaan voeren. We trainen hard, zijn al goed fit en de patronen komen elke training terug. Dat wil je dan ook in de wedstrijd zien en als dat niet gebeurt is er werk aan de winkel.''

Tegen Eilermark, dit seizoen voor het eerst ook op zaterdag actief, kampte AJc met een aantal afwezigen, maar de elf spelers die Hellegers in de basis neerzette bleven prima overeind tegen het sterk geachte Eilermark. De wedstrijd was behoorlijk in evenwicht, met kansen aan beide kanten. AJc opende de score. Een diepe bal over de flanken werd in één keer voor het doel gelegd, waarna Hassan Albou Mohammad, oud-speler van Eilermark, kon intikken. Na een volgende snelle aanval over de flanken maakte Jeroen Stegink de 2-0. Nog voor rust scoorde ook Luuk Nijmeijer, uit een hoekschop, met het hoofd. Kort daarna kreeg Eilermark een penalty en werd het 3-1. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, ondanks kansen voor beide clubs.
Hellegers is tevreden met de winst op Eilermark. "Drie punten tegen Eilermark is altijd mooi. En dat we het vandaag met een aantal jeugdspelers doen is een mooie toevoeging en een compliment voor die jongens. Op de bank had ik jongens van 16 en 17 zitten, ze hebben het uitstekend gedaan. Dat Blauwwitters zich heeft teruggetrokken is jammer, maar ik ben blij dat we de eerste waren die tegen ze speelden. Zo hebben we toch weer een wedstrijd extra in de benen. Het is nu zaak de geblesseerden fit te krijgen. Deze week keren een paar jongens terug van vakantie, ik hoop dat we volgende week compleet en fit zijn. Dan gaan we naar Sportlust Glanerbrug en daarmee wacht ons een zware tegenstander met veel individuele kwaliteit. We zullen op ons best moeten zijn om een goed resultaat te halen. Vandaag speelden we al aanmerkelijk beter vergeleken met vorige week, die lijn moeten we doorzetten. Het zijn bekerwedstrijden, maar in de competitie wordt het toch een ander verhaal. Tussendoor trainen we goed, met een grote groep. Ik heb er alle vertrouwen in dat we bij aanvang van de competitie klaar zijn voor een mooi seizoen.'' AJc begint de competitie in de derde klasse D op 21 september thuis tegen SVVN.

Hans Assink
Meer berichten