Bij Olde Bolhaar Eco Service kunnen bezoekers de aanhanger volladen. Potgrond en zand zijn er in grote hoeveelheden.
Bij Olde Bolhaar Eco Service kunnen bezoekers de aanhanger volladen. Potgrond en zand zijn er in grote hoeveelheden. (Foto: )

Aanhanger volladen bij Olde Bolhaar Eco Service

Losser - Voor grote hoeveelheden tuinaarde, houtsnippers en andere grondstoffen voor in de tuin hoeven de inwoners van Losser niet meer het dorp uit. Olde Bolhaar Eco Service heeft een winkel geopend op De Pol 15. "Hier kunnen bezoekers onder meer potgrond en zand kopen. Daarbij gaat het om grote hoeveelheden. We hoorden in het verleden wel eens dat het lastig te krijgen was in Losser", zegt eigenaar Christiaan Olde Bolhaar.

Inwoners van Losser en omgeving kunnen groenafval en puin brengen naar de locatie aan De Pol 15. Dat was in het verleden zo en dat blijft zo. Maar sinds een maand is er dus ook een winkel. "De vergelijking met andere agrarische winkels is snel gemaakt. Maar wij zijn toch een heel andere soort winkel. We richten ons helemaal op de verkoop van grond zoals tuinaarde en aanverwante tuinproducten. Maar we gaan bijvoorbeeld geen diervoeders verkopen." Het assortiment bij Olde Bolhaar Eco Service wordt nog uitgebreid met kruiwagens, harken en andere tuingereedschappen. Olde Bolhaar Eco Service heeft elders in de regio nog drie locaties. In Gildehaus, Zelhem en Duiven. Daar werken tientallen medewerkers aan het optimaliseren van groene afvalstromen. Er wordt groen afval verwerkt tot hoogwaardige grondstoffen voor in de tuin. Bij de vestiging in Losser kunnen bezoekers hun groenafval en puin inleveren. Maar volgens Christiaan kon de locatie in deze plaats wel met een winkel uitgebreid worden. "Mensen vroegen bijvoorbeeld naar potgrond, tuinturf en zand. Dat is elders wel verkrijgbaar in winkels in zakken van twintig kilo. Maar niet in grote hoeveelheden. Hier kunnen ze met een aanhanger vol zand weer vertrekken. Bijvoorbeeld voor het aanleggen van een tuinpad of het ophogen van een pad. Datzelfde geldt dus voor bijvoorbeeld houtsnippers." Olde Bolhaar heeft in de afgelopen maand sinds de opening al de nodige auto's met een volle aanhanger zien vertrekken.

Olde Bolhaar verwacht dat de klandizie verder zal aantrekken. Het moet nu wat meer bekendheid gaan krijgen. "We werken daarbij ook voor zakelijke klanten zoals hoveniers. Bij grote afnames levert dat uiteraard prijsvoordeel op." Ook is Olde Bolhaar Eco Service leverancier van alle Pokon-producten. Pokon biedt een scala aan producten om planten en het gazon in goede conditie te houden.

Meer berichten