LBC: bridgecursus voor beginners

Losser - De Losserse Bridge Club geeft elk jaar een bridgecursus voor beginners. ''Slechts een klein beetje kennis van kaarten is nodig om de voornaamste regels van dit leuke gezelschapsspel in twaalf lessen onder de knie te krijgen'', aldus LBC.

Vanaf half september kunnen de nieuwe cursisten aan de slag in Erve Kraesgenberg, dat is tevens de accommodatie waar de vereniging haar onderkomen heeft.

De kosten van de cursus bedragen 90 euro, waarbij alle lesmateriaal is inbegrepen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal de cursus op dinsdagmiddag om 13.30 uur en/of woensdagavond om 19.30 uur plaatsvinden.

LBC: ''De LBC heeft de afgelopen jaren goede ervaringen opgedaan met het geven van bridgelessen. Veel nieuwelingen hebben zich direct na de cursus aangemeld bij de club als lid en konden na een jaar al met mensen van eigen niveau meedoen aan de competitie op dinsdagmiddag (circa vijftig deelnemers) of woensdagavond (circa tachtig deelnemers).''

De club, die met een contributie van 40 euro per seizoen laagdrempelig houdt, heeft op beide dagen tevens nog ruimte voor nieuwe leden. Voorzitter Theo Wigger benadrukt dat de gezelligheid bij de LBC voorop staat: ''Voor ons is het belangrijk dat de mensen in een ontspannen sfeer leuk met elkaar spelen. Gebleken is dat onze leden zich daarbij ook het prettigst voelen. De LBC biedt die mogelijkheid met vervolgcursussen je extra te bekwamen in het bridgen. Bridgen is een internationaal spel. Anders dan met bijvoorbeeld kruisjassen of klaverjassen, ontmoet je overal wel mensen die trek hebben in een spelletje bridge. Een mooie manier om je sociale contacten te verbreden."

Nieuwe leden of cursusdeelnemers kunnen telefonisch of per e-mail contact opnemen met Annemarie Besselink: 06-12165282 of annemarie@besselink.eu.

Kijk voor meer informatie op website www.lbc1974.nl.

Meer berichten