Bohemian Rhapsody is de eerste film van het seizoen bij Filmhuis Losser. (foto: Nick Delany)
Bohemian Rhapsody is de eerste film van het seizoen bij Filmhuis Losser. (foto: Nick Delany) (Foto: Nick Delany)

Filmhuis zet projector weer aan en begint met Bohemian Rhapsody

Losser - Na een zomerstop gaat Filmhuis Losser weer beginnen. In totaal staan negen films op het programma. Op woensdag 11 september wordt afgetrapt met Bohemian Rhapsody.

Bohemian Rhapsody is een biografische film uit 2018 over de Britse rockband Queen. Het is een ode aan Queen, hun muziek en hun legendarische zanger Freddie Mercury.

''Gitarist Brian May en drummer Roger Taylor hebben de film over hun eigen band geproduceerd en ondanks tal van problemen tijdens de realisatie, onder meer rond de regisseur, ligt er een prachtige film met de titel van hun beroemde song Bohemian Rhapsody'', zo laat het Filmhuis weten.

Het verhaal gaat over Farrokh Bulsara, geboren in Stone Town in Zanzibar. Later verhuist hij naar Engeland, waar hij zijn passie voor muziek ontdekt. Hij ontmoet Brian May en Roger Taylor na een optreden met hun band. Er is daar een groot probleem want hun leadzanger Tim Staffell is net weg. Er ontstaat een samenwerking met Farrokh en al snel ontstaat Queen. Farrokh Bulsara verandert zijn naam in Freddie Mercury en de nieuwe band begint met het schrijven van nummers.

Zo ook Bohemian Rhapsody. Door de lengte van deze song geloven platenproducers helemaal niet in dit nummer. Veel te lang voor de radio, geen kans op succes. Maar het tegendeel blijkt te gebeuren. Queen wordt een van de grootste succesbands ter wereld met vele hits, vooral deze song, tot de dag van vandaag.

Met veel succes treden ze in 1985 op bij Live Aid. bij Freddie is echter Aids geconstateerd. In werkelijkheid weet hij dit dan al, maar dat blijkt niet in de film. Hij zal in 1991 in Londen overlijden.

Het Filmhuis: ''De bandleden droegen dus deze productie, maar er zijn enkele onjuistheden ontstaan in het verhaal. Sommige met een reden. Het stoort de film nergens.''

Het Filmhuis van Losser vertoont deze film op woensdagmiddag 11 september vanaf 14.00 uur bij Erve Kraesgenberg aan de Bookholtlaan 25 in Losser. Een kaartje kost 6 euro.

Meer berichten