Wethouder Anja Prins heeft de eerste veiligheidshesjes in Losser uitgereikt aan leerlingen van basisschool De Verrekijker. De komende weken krijgen alle basisschoolleerlingen in onze gemeente een hesje.
Wethouder Anja Prins heeft de eerste veiligheidshesjes in Losser uitgereikt aan leerlingen van basisschool De Verrekijker. De komende weken krijgen alle basisschoolleerlingen in onze gemeente een hesje. (Foto: )

Eerste veiligheidshesjes uitgereikt: 'Iedereen onderweg zichtbaar'

Losser - Wethouder Anja Prins heeft aan ruim tweehonderd basisschoolkinderen van basisschool De Verrekijker in Losser de eerste veiligheidshesjes uitgereikt. Uiteindelijk krijgen alle tweeduizend leerlingen van de twaalf Losserse basisscholen de komende weken zo'n hesje.

Het doel is om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. ''Met dit veiligheidshesje is iedereen onderweg goed zichtbaar'', zo laat de wethouder weten. De gemeente Losser heeft het besluit genomen om deze hesjes en de veiligheidscampagne in heel Losser door te voeren en is daarmee de eerste gemeente in Overijssel. Bij de uitreiking was ook wijkagent Angelique Bosman aanwezig om het belang van zichtbaarheid van iedereen in het verkeer te onderstrepen.

De gezamenlijke verkeersouders van de Losserse basisscholen zijn de veiligheidscampagne gestart als reactie op de toename van het aantal kinderen, dat betrokken is bij verkeersongevallen. ''Een reden voor deze toename is dat kinderen niet altijd goed zichtbaar zijn.'' Het doel van de campagne is om kinderen en ouders te stimuleren om de veiligheidshesjes ook buiten de schooluren te dragen. De gemeente Losser steunt dit initiatief en schenkt veiligheidshesjes aan alle kinderen in het basisonderwijs.

De wethouder: "In de gemeente Losser dragen we verkeersveiligheid hoog in het vaandel. In samenwerking met de verkeersouders van alle basisscholen is dit project dan ook met veel enthousiasme opgepakt. Naast het jaarlijks aangeboden programma van onder meer ANWB Streetwise en het praktisch verkeersexamen, willen we ook door het aanbieden van veiligheidshesjes, de kinderen - en ouders - bewuster maken van de risico's in het verkeer. Zeker bij ochtend- of avondschemering wanneer kinderen op weg naar school of naar huis zijn zorgen veiligheidshesjes voor een enorm verschil in zichtbaarheid."

Tijdens schoolactiviteiten is het dragen van de veiligheidshesjes door leerlingen een bekend beeld volgens Prins. ''Daarbuiten nog niet en dat willen de verkeersouders graag veranderen. Veiligheidshesjes maken wel degelijk het verschil maken in het verkeer.''

Het startsein voor de campagne werd gegeven op basisschool De Verrekijker. Voor deze locatie is gekozen, omdat basisschool De Verrekijker bij het onlangs gehouden praktisch verkeersexamen als beste uit de bus kwam.

Meer berichten