Jeu de boulesvereniging De Lutte is na een jaar op de nieuwe stek nog steeds tevreden. Iedereen is welkom eens te komen kijken.
Jeu de boulesvereniging De Lutte is na een jaar op de nieuwe stek nog steeds tevreden. Iedereen is welkom eens te komen kijken. (Foto: )

Jeu de boulesvereniging De Lutte al een heel jaar flink tevreden

De Lutte - De Lutterse jeu de boulesvereniging is al een jaar gevestigd in hun nieuwe onderkomen. En ze zitten daar met volle tevredenheid.

De vereniging kreeg in 2016 te horen dat ze in verband met de verkoop van het pand aan de Bavelsweg, waar ook de banen lagen, moest uitkijken naar een nieuwe locatie. Na een oriënteringsperiode kwamen er twee locaties in beeld: Erve Vloothuis aan de Austweg en Erve Boerrigter aan de Plechelmusstraat. Beide locaties werden door de leden bezocht en op de algemene ledenvergadering op 28 februari 2018 werd hierover gestemd.

''Drievijfde van de leden koos voor Erve Vloothuis met als belangrijkste argument dat we hier een locatie aantreffen, die elke de vergelijking met onze vorige locatie glansrijk kan doorstaan'' zo laat een woordvoerder weten. ''Tijdens de feestelijke opening aan de Austweg was het voltallige bestuur en de meeste leden aanwezig. Helaas besloten de leden die zich niet in de keus van de meerderheid konden vinden de club kort na de openingsdatum te verlaten en zelf een nieuwe vereniging op te richten, die bij Erve Boerrigter haar onderkomen vindt.''

De jeu de boulesvereniging is zeer tevreden met het nieuwe onderkomen dat, evenals de vorige locatie, net buiten de kern van het dorp De Lutte ligt aan de Austweg 5. Op 1 augustus 2018 is de nieuwe locatie in gebruik genomen. ''Inmiddels zijn we een jaar verder en concluderen we dat door de vereniging de juiste stap is gezet door te kiezen voor deze locatie.''

Met de verplaatsing van het materialenhok is een eind gekomen aan de verhuizing van de vereniging. ''We beschikken over tien prachtig aangelegde banen die met veel inzet van de grondeigenaar en een aantal leden tot stand zijn gekomen. Daarbij beschikken we over een gezellig clubhuis waar na het boulen even wordt bijgepraat onder het genot van een drankje. Bij mooi weer uiteraard in de naast de banen gelegen boomgaard.''

Elke donderdagmiddag en tijdens de zomerperiode ook op de dinsdagavond kan worden gespeeld. Tijdens de Landleventocht op de derde zondag in september is dit adres de eerste stop voor koffie met wat lekkers. Er zullen dan mensen van de vereniging aanwezig zijn om voor de geïnteresseerden uitleg te geven over de jeu de boules-sport.

Interesse? Neem dan contact op of kom op de donderdagmiddag of dinsdagavond langs. Contact opnemen kan door een e-mail te sturen naar luttersejeudeboulesvereniging@gmail.com.

Meer berichten