Jumbo Losser De Brink: 'Wij kijken ook naar het belang van Losser'

Losser - Jumbo De Jong is dit jaar hoofdsponsor van het Bruegheliaans Festijn. Eigenaar André de Jong draagt het jaarlijkse evenement een warm hart toe.

"Het is goed voor Losser. Daarom zijn wij al vele jaren sponsor", zegt De Jong.
Jumbo De Jong kijkt bij de sponsoring verder dan alleen het eigenbelang. Want het is niet zo dat de omzetcijfers fors toenemen in dat weekend. Integendeel. "Nee, de parkeerplaats bijvoorbeeld wordt ook gebruikt voor bezoekers van de Brueghel. Ik denk dat het ons eerder een paar klanten kost. Maar ik vind dat we ook naar het belang van Losser moeten kijken. Dit evenement zet Losser op de kaart. Er komen jaarlijks tienduizenden bezoekers. Voor de uitstraling van Losser is het Breugheliaans Festijn een mooi evenement."

Jumbo De Jong zorgt al jarenlang voor een financiële injectie. Dit jaar is de supermarkt uitverkoren als hoofdsponsor. Zijn collega-ondernemers in het centrum zullen garen spinnen bij de komst van de talrijke bezoekers. "Bij kledingzaken en de talrijke horeca bijvoorbeeld zal het veel drukker zijn. Dit is qua bezoekersaantallen voor vele winkels hét weekend van het jaar."

Na de Brueghel is de parkeerplaats weer vrij. Maar niet voor lang. "Begin september wordt de parkeerplaats opgebroken. De werkzaamheden zullen ongeveer maand gaan duren. We zijn tijdens de wegwerkzaamheden gewoon bereikbaar", zegt De Jong.


De eigenaar hoopt dat de werkzaamheden aan de weg geen reden is voor klanten om tijdelijk geen boodschappen te doen bij Jumbo. "Dat hoeft niet. Zoals gezegd blijven we bereikbaar met een aantal tijdelijke parkeerplekken aan de Gronausestraat. Daarnaast hebben we ook onze bezorgdienst. Ik verwacht wel dat we drukker worden met de bezorging in die periode."

Meer berichten