Bij 't Wiefke is het tijdens het Bruegheliaans Festijn elk jaar groot feest.
Bij 't Wiefke is het tijdens het Bruegheliaans Festijn elk jaar groot feest.

Veel gezelligheid bij 't Wiefke tijdens de Brueghel

Losser - Het gaat weer ontzettend gezellig worden bij open air 't Wiefke tijdens de Brueghel. Daar kan geen twijfel over bestaan.

Er is een leuk en afwisselend programma samengesteld. Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is er muziek bij het etablissement aan de Brinkstraat 41 in hartje Losser.
Het bekende café doet jaarlijks mee aan het Bruegheliaans Festijn. "Ik ben in oktober 2015 eigenaar geworden van 't Wiefke in Losser. Ik vond de Brueghel fantastisch, die eerste keer voor mij in de zomer van 2016. Maar in dat jaar stond er alleen een terras. Het jaar daarop wilde ik het groter aanpakken. De Brueghel geeft zoveel reuring. Het is een mooi en drukbezocht evenement", zegt eigenares Sylvia Grunder van 't Wiefke.


Het jaar daarop was er een open air bij het café. "We hadden een groot podium met elke avond livemuziek." Het bleek een goede zet. Daarom werd het ook het jaar daarna groots aangepakt. Net zoals dit jaar, de vierde Brueghel voor Sylvia. "De roze zaterdag is wel het meest bekend. Dat is echt een topfeest."

De festiviteiten bij het bruine café beginnen donderdag met een optreden van Hans Freie. "Hij is pianist en zanger." Op vrijdagavond laat Leo Meijer oude tijden herleven met The Soultrain. Vele discohits uit de jaren zeventig en tachtig zullen ongetwijfeld weer voorbij komen. "Het optreden buiten duurt tot 1.00 uur. Daarna moeten we stoppen. Maar binnen in 't Wiefke gaan we verder met een afterparty. Het café is dan nog een uur geopend. Datzelfde geldt overigens voor de zaterdagavond. Ook dan moeten we buiten echt om 1.00 uur stoppen. We gaan dan binnen nog even verder", zegt Grunder. Op de eerste avond, op donderdag, moet het buiten 's nachts vanaf 12.00 uur stil zijn. Aan die tijdstippen wordt niet getornd.

De drukste dag bij 't Wiefke wordt naar alle waarschijnlijkheid de zaterdagavond. "Roze zaterdag is een begrip. Dan is het altijd heel druk", zegt Syliva. Zoals elke avond is Ronny ter Horst uit Weerselo de deejay. Tegen elven begint het optreden van Frank van Etten. De zanger van het Nederlandse levenslied brak door met 'Leef als een zigeuner.' "Nu is hij bekend met het lied 'huisje op wielen.' Frank van Etten gaat de stemming erin brengen."

Op zondag is er muziek. Dan staat er iets ludiek op de rol. "Er is een optreden van Musk. Dat gebeurt vanuit een caravan." Verder komt zanger Maico ter verhoging van de feestvreugde. Sylvia Grunder verheugt zich op de Brueghel. Zij vindt dat mensen zich thuis moeten voelen tijdens het grote evenement. "We hebben een gevarieerd programma voor elke doelgroep."
Het hele weekend is de entree gratis.

Meer berichten