"Iedereen is welkom. Iedereen hoort bij onze prachtige familie", aldus burgemeester Cia Kroon van Losser. .
"Iedereen is welkom. Iedereen hoort bij onze prachtige familie", aldus burgemeester Cia Kroon van Losser. . (Foto: )

Burgemeester Cia Kroon: 'Brueghel moeten we koesteren en vieren'

Losser - door Cia Kroon - Dit jaar is een bijzonder jubileumjaar voor het Bruegheliaans Festijn en de Böggelrieders & Daansers. De eerste bestaat 35 jaar en de tweede 65 jaar: Samen 100 jaar! Wat uniek en bijzonder dat dit evenement en deze groep al zo lang bestaan. Geheel gedragen door vrijwilligers en sponsoren.

Door hun enthousiasme en doorzettingsvermogen wordt er elk jaar weer een prachtig dorpsfeest georganiseerd. Voor en door Losser! Daar ben ik als inwoner van Losser én burgemeester ontzettend dankbaar voor en trots op! We hebben iets unieks in onze prachtige gemeente, dat we moeten koesteren en vieren!

Dat we iets kunnen vieren, dat zien we natuurlijk elk jaar. Maar met zo'n mooi jubileum mag er nog wel een tandje bij. Voor de tweede keer in de geschiedenis organiseren de Böggelrieders & Daansers het Internationaal Folklorefestival.

Groepen uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië komen naar Losser hun kunsten te vertonen en om zich onder te dompelen in de gezellige middeleeuwse sferen. Wat prachtig is, is dat deze mensen allemaal ondergebracht worden bij Losserse gastgezinnen. Ze worden voor één weekend geheel belangeloos door hen opgenomen. Hoe mooi is dat! En wat een prachtig voorbeeld van noaberschap en er voor elkaar zijn. Iedereen is welkom. Iedereen hoort bij onze prachtige familie.

Bijzonder is ook dat Wilfried Kok dit jaar de Voetstapper is. Wilfried is één van de grondleggers van het Breugheliaans Festijn. Hij heeft als persoon en ondernemer zeker zijn voetafdruk achtergelaten in Losser. En dat doet hij nog steeds als één van de drijvende krachten achter dit bourgondische festijn.

We kunnen uitzien naar een bruisend en dynamisch weekend, waar elk moment van de dag gevuld is door festiviteiten. Je waant je in middeleeuwse tijden door alle mensen in Brueghelkostuums en de banieren die door het hele dorp hangen. Je wordt ingehaald door Böggelrieders op hun unieke fietsen en je staat ademloos te kijken naar de prachtig geklede folkloristische dansgroepen. Je geniet met volle teugen van alle geneugten die passen bij het Bruegheliaans Festijn. Iedereen is je beste vriend en samen vier je het leven.


Graag wil ik alle vrijwilligers, sponsoren en betrokkenen ontzettend bedanken voor wat ongetwijfeld een onvergetelijk weekend wordt. U zet samen Losser op de best mogelijke manier op de kaart. U bent ware ambassadeurs van onze prachtige gemeente. We zien elkaar ongetwijfeld en dan toosten we op dit bijzondere jubileumjaar van dit unieke bourgondische festijn!

Meer berichten