Rabobank Twente Oost is ook deze keer weer present op het Bruegheliaans Festijn. De bank komt met een heuse foodtruck.
Rabobank Twente Oost is ook deze keer weer present op het Bruegheliaans Festijn. De bank komt met een heuse foodtruck. (Foto: )

Rabobank sinds jaar en dag trotse sponsor Brueghel

Losser - Rabobank Twente Oost is al jaren als trouwe sponsor verbonden aan het Bruegheliaans Festijn. Naast het sponsorschap draagt Rabobank ook direct bij aan het programma van de Brueghel met een smakelijke en maatschappelijke boodschap.

Richard de Way, directievoorzitter van Rabobank Twente Oost: "Samen meer bereiken, dat is waar wij als coöperatieve bank voor staan. Organisatie, ondernemers, vrijwilligers en sponsoren zetten samen hun schouders eronder om dit evenement mogelijk te maken voor Losser. Juist tijdens deze jubileumeditie, waarin de samenwerking is gezocht met de Böggelrieders en Daansers, voel je hoe deze traditie leeft in Losser. Oude bekenden ontmoeten elkaar elk jaar weer en vieren samen feest. De Brueghel verbindt de inwoners van Losser en trekt veel bezoekers van buiten. Dit zorgt voor een impuls voor de gemeenschap en de lokale ondernemers. Daaraan draagt Rabobank Twente Oost graag haar steentje bij."

Voor Rabobank Twente Oost betekent ondersteuning via sponsoring meer dan geld geven. De bank vindt het belangrijk om, naast de ondersteuning voor de vereniging of stichting zelf, ook hun maatschappelijke rol te versterken. Richard: "Is er bijvoorbeeld al nagedacht over de maatschappelijke uitdagingen in de buurt en spelen zij daar op een goede manier op in? Dan kan de Rabobank dit stimuleren door een geldelijke bijdrage, maar ook door haar netwerk in te zetten en actief verbindingen met andere partijen te leggen. Dit geeft energie in de omgeving en biedt kansen voor de eigen vereniging of stichting."

Richard: "Sinds een aantal jaar staan we zelf met een leuke activiteit op de Brueghel. Dit zorgt voor een goede sfeer tussen de collega's en we spreken veel mensen. Het is zo mooi dat je in een gemoedelijke, informele sfeer eens op een andere manier met elkaar in gesprek bent. Dit jaar kiezen we voor het thema voedselverspilling. We doen dit met het Rabo Food Court, een foodtruck waar we Apple Crumble, gemaakt van oud brood, uitdelen. Ook geven we recepten mee, zodat je de Apple Crumble ook thuis kunt maken. Op die manier maken we de mensen wat meer bewust over het thema voedselverspilling. Dit past bij onze missie 'Growing a better world together'.''

De Apple Crumble foodtruck wordt bemand door eigen medewerkers van de bank. Roswitha Hanterink, adviseur bij Rabobank Twente Oost, zorgt voor de planning en coördinatie. Roswitha: "We staan er met collega's die zelf in Losser wonen of werken. Zo willen we graag zelf de missie uitdragen en het is ook een mooi contactmoment."

Richard: "We wensen alle inwoners, ondernemers en bezoekers veel plezier en succes tijdens deze jubileumeditie van de Brueghel!"

Meer berichten