"Als voorzitter ben ik trots u als bezoeker van dit bijzondere feest welkom te mogen heten", aldus Michael Haen.
"Als voorzitter ben ik trots u als bezoeker van dit bijzondere feest welkom te mogen heten", aldus Michael Haen. (Foto: )

Voorzitter Brueghel Michael Haen: 'Het zal een bijzonder feest worden'

Losser - door Michael Haen - Het Bruegheliaans Festijn is een feest, geïnspireerd op de schilderijen van Pieter Breughel. Een middeleeuws feest van muziek, dans en theater, een bourgondisch feest dus met lekker eten en drinken.

Het Bruegheliaans Festijn 2019 zal een bijzonder feest worden. De Losserse Bögggelrieders en Daansers, een van de grondleggers van de huidige Brueghel, vieren dit jaar hun 65-jarig bestaan.

De stichting Bruegheliaans Festijn Losser viert haar 35-jarig bestaan. Samen dus 100 jaar. Als voorzitter van de stichting Bruegheliaans Festijn Losser ben ik trots u als bezoeker van dit bijzondere feest welkom te mogen heten. Het feest in Losser heeft een uniek thema, dat in de hele regio en ver daarbuiten niet is terug te vinden. Als Brueghelliefhebber bent u welkom om, samen met vele duizenden, het feest te vieren. Voor de Lossernaar is dit feest het einde van de basisschoolvakantie, maar ook een reünie. Een mogelijkheid elkaar te treffen en onder genot van een hapje en een drankje vakantieverhalen uit te wisselen. Naast de festiviteiten die bij het Brueghelfeest horen, kunt u dit jaar ook genieten van een folkloristisch festival, georganiseerd door de jubilerende Böggels.

Op zaterdag en zondag zal het Martinusplein bol staan van spetterende optredens van de diverse folkloristische groepen uit binnen- en buitenland. Daarnaast zullen de groepen op zondag deelnemen aan de Brueghelstoet. Het bestuur van de stichting, bestaande uit onbetaalde vrijwilligers, is het hele jaar druk geweest met de voorbereiding van het feest. Vier weken voor de Brueghel krijgen de voorbereidingen een gezicht met het plaatsen van de welkomstbogen. Vanaf dat punt raakt het geheel in een stroomversnelling. Ieder lid van het bestuur heeft zijn eigen taak en met Brueghel moeten de verschillende resultaten naadloos in elkaar passen om een prachtig resultaat te krijgen. Namens het bestuur wens ik u allen een buitengewoon gezellig, zonnig en geslaagd Brueghel 2019.

Meer berichten