Foto:

Leren maaien met zeis

De Lutte - In alle rust op de oude, ambachtelijke manier hoog gras maaien? Landschap Overijssel houdt op zaterdag 28 september voor particulieren en vrijwilligers de cursus 'maaien met de zeis' in De Lutte.

Aanmelden kan via kennisrijk.landschapoverijssel.nl. Maaien met de zeis is een oud ambacht dat steeds vaker wordt uitgeoefend. Op een natuurlijk erf is het gras vaak langer. Dat heeft als voordeel dat bloemen en planten de tijd hebben om te groeien. De zeis is een prima alternatief voor bosmaaier of maaimachine als het gaat om kleinschalig landschapsbeheer. Onregelmatig terrein en lastige hoeken zijn met de zeis vaak handiger en sneller te maaien. Bovendien is een machine duurder in aanschaf, gebruikt brandstof en produceert lawaai. Tot slot is maaien met de zeis goed voor je gezondheid: je bent in beweging en je kunt je hoofd leeg maken.

Tijdens de workshop leer je niet alleen de techniek van het maaien met een zeis, maar ook het scherp maken van de zeis. Zaterdag 28 september van 9.00 tot 16.00 uur, De Lutte. Deelname: 75 euro, voor vrijwilligers Landschap Overijssel 40 euro. Foto

: Carin de Cloe.

Meer berichten